Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: H προσφυγική κρίση θέτει σε αμφισβήτηση και δοκιμάζει την Ευρώπη

Αβραμόπουλος: H προσφυγική κρίση θέτει σε αμφισβήτηση και δοκιμάζει την Ευρώπη
Τι δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος
«Τελικά, δεν είναι η οικονομική κρίση που θέτει σήμερα σε αμφισβήτηση και δοκιμάζει την Ευρώπη, αλλά η προσφυγική κρίση, γιατί έχει να κάνει με τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες κτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στο "Βήμα FM".
Κατά τον ίδιο, «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε που θέλουμε να πάμε την  Ευρώπη, η οποία κατά τη γνώμη του, πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς και τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί πολιτικά».
Ο κ. Αβραμόπουλος αναφορικά με την  Ευρωπαϊκή Συνοριοακτοφυλακή σημείωσε πως δεν αποτελεί ακριβώς μετονομασία της FRONTEX, αλλά κάτι περισσότερο. Όπως είπε, «τώρα έχουμε να κάνουμε με έναν καινούργιο οργανισμό, ο οποίος θα μπορεί να παρεμβαίνει πάντοτε με αίτημα του κάθε κράτους.
Ακούστηκαν πολλά, ό,τι θίγεται η εθνική κυριαρχία κτλ.
Ωστόσο, η ευρωπαϊκή Συνοριοακτοφυλακή είναι αποτέλεσμα συναίνεσης, διαλόγου και κοινών αποφάσεων όλων των κρατών μελών».
Για την Ελλάδα, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η χώρα μας, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει κάνει βήματα 100% αυτό το διάστημα, όπως και η Ιταλία, ως προς τη διαχείριση της κρίσης.
Σχετικά με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς τη χώρα, ανέφερε ότι υπάρχει έλεγχος.
Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «εξαρχής είχε ζητήσει τη δημιουργία μιας διαχειριστικής αρχής, η οποία θα έχει την απόλυτη ευθύνη για τη διαχείριση αυτών των ποσών, η οποία πλέον λειτουργεί».
Πρόσθεσε ωστόσο ότι ακόμα δεν έχουν απορροφηθεί τα ποσά που προβλέπονται από τα εθνικά προγράμματα, αλλά και πως η συνολική χρηματοδοτική  βοήθεια που έχει διατεθεί μέχρι στιγμής στη χώρα ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτής διατίθεται άμεσα προς τις ελληνικές αρχές.
Τόνισε δε, πως η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης πόρων από τα Ταμεία για τη Μετανάστευση και την Ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης