Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Χαμένη ευκαιρία το δημοψήφισμα, αν ο λαός ψηφίσει Όχι

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Χαμένη ευκαιρία το δημοψήφισμα, αν ο λαός ψηφίσει Όχι
Ο ίδιες εξέφρασε την ελπίδα πως οι Ιταλοί δε θα καταψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου
Την εκτίμηση ότι το δημοψήφισμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για αλλαγή στην Ιταλία, που θα πάει χαθεί αν οι Ιταλοί ψηφίσουν «Όχι», διατύπωσε σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ο Pier Carlo Padoan, υπουργός Οικονομικών της χώρας, μιλώντας στο δίκτυο CNBC.
Ο ίδιες εξέφρασε την ελπίδα πως οι Ιταλοί δε θα καταψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.
Συνεχίζοντας υποστήριξε πως αν η πρόταση απορριφθεί, τότε η χώρα θα μείνει κολλημένη στα «πολλά λάθη» του συστήματος, ενώ προσέθεσε πως υπογραμμίζοντας πως στόχος της μεταρρύθμισης του Συντάγματος είναι να καταστεί το σύστημα στην Ιταλία «πιο επαρκές, πιο σταθερό και πιο αποφασιστικό μακροπρόθεσμα».
Ως προς τη νευρικότητα των αγορών για το επικείμενο δημοψήφισμα, ο Padoan εκτίμησε πως υπερβάλουν ως προς τις επιπτώσεις του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.
Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, ο Ιταλός υπουργός πιστεύει πως η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ήταν να τιμωρήσει την Ε.Ε., αλλά να πάρει τις ευθύνες στα «χέρια» του.
«Σε τελική γραμμή πρόκειται για απόφαση των ψηφοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωραία. Πιστεύω ότι είναι η λάθος απόφαση, αλλά όπως και να είναι έχει ληφθεί, οπότε η χώρα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τις συνέπειες», είπε.
«Και φυσικά, η απόφαση αυτή δε θα πρέπει να απειλήσει τη συνοχή της Ευρώπης, που περιλαμβάνει την ενιαία αγορά», κατέληξε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης