Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Σχεδιάζει την έκδοση ομολόγου, ονομαστικής αξίας 380 εκατ. ευρώ, με εγγύηση Δημοσίου

Attica Bank: Σχεδιάζει την έκδοση ομολόγου, ονομαστικής αξίας 380 εκατ. ευρώ, με εγγύηση Δημοσίου
Η έκδοση αναμένται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος 1,5 μήνα
Την έκδοση ομολόγου, ονομαστικής αξίας 380 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει η Attica Bank, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, που δόθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στη δημοσιότητα, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
Η έκδοση αναμένται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος 1,5 μήνα.
Αναλυτικότερα, η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διαθέσιμων ενεχύρων προς άντληση ρευστότητας από το Ευρωσύστημα, σχεδιάζει την έκδοση ομολόγου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (άρθρο 2, Ν. 3723/08), ονομαστικής αξίας 380 εκ. ευρώ.
Όλες οι εκδόσεις ομολόγων των ελληνικών τραπεζών που πραγματοποιούνται βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3723/08 από την έναρξη της ισχύος του, εντάσσονται στο ευρύτερο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο περί κρατικών ενισχύσεων.
Συνεπώς, και η έκδοση στην οποία προγραμματίζει να προβεί η Attica Bank, τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία.
Η Τράπεζα έχει προβεί σε εκδόσεις αντίστοιχων ομολόγων και στο παρελθόν (με την τελευταία εξ αυτών να έχει λήξει στις 26/7/2016) οι οποίες έχουν τύχει της έγκρισης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μετά το πέρας έκδοσης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος 1,5 μήνα, η Τράπεζα θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό. 
Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα ύστερα από σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης