Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσίπρας: Το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτεται από ΑμεΑ

Τσίπρας: Το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτεται από ΑμεΑ
«Είναι ιδιαίτερη η παρουσία των αθλητών στο Κοινοβούλιο, διότι μας κάνετε να αισθανόμαστε ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα»
Υπόσχεση πως το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται μέσω του ΑΣΕΠ θα καλύπτεται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός προανήγγειλε και την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Σήμερα 7/10 έλαβε χώρα στη Βουλή η εκδήλωση προς τιμή των μελών της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η οποία σάρωσε τα μετάλλια και τις διακρίσεις.
Απευθυνόμενος προς του υπεραθλητές, ο πρωθυπουργός δήλωσε:
«Η κίνηση αυτή είναι μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά, αλλά και ως μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πως η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς.
Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα σας και θα είναι δίπλα σας.
Σκεφτόμαστε όλους τους τρόπους για να σας βοηθήσουμε, εσάς που βοηθάτε εμάς.
Μας βοηθάτε να προωθήσουμε την αντίληψή μας για την άθληση, ως κοινωνική δραστηριότητα και δικαίωμα, όχι μόνον για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά και για τον αθλούμενο άνθρωπο, αλλά και για τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες»
Συγκινούμαστε από την χαρά που βλέπουμε στα πρόσωπά σας.
Η παρουσία σας εδώ είναι μια από τις ιδιαίτερες στιγμές του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Φάνηκε από την αρχή, διότι ενώ συνήθως δεν χειροκροτούν οι “αντίπαλοι” πολιτικοί αρχηγοί όταν προσφωνούνται τα ονόματά τους, σήμερα το κάναμε».
«Είναι ιδιαίτερη η παρουσία των αθλητών στο Κοινοβούλιο, διότι μας κάνετε να αισθανόμαστε κι εμείς κι όλοι οι πολίτες, που ο καθένας περνάει τον δικό του Γολγοθά, ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα.
Κι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Στέκεστε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες.
Έτσι κι εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι για να αλλάξουμε την πορεία που πήρε ο τόπος τα τελευταία χρόνια.
Μας δίνετε το πιο σημαντικό, το πιο ισχυρό μάθημα, τον δρόμο για να ακολουθήσουμε τα δικά σας βήματα, στα δικά σας μονοπάτια.
Και σας ευχαριστούμε θερμά» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης