Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Διάσωση Deutsche Bank μέσω ΑΜΚ σχεδιάζουν μεγάλες γερμανικές εταιρείες του DAX

Handelsblatt: Διάσωση Deutsche Bank μέσω ΑΜΚ σχεδιάζουν μεγάλες γερμανικές εταιρείες του DAX
Ο εύσχημος αυτός τρόπος ενδεχόμενης «αυτόκλητης» διάσωσης της Deutsche Bank θα τηρούσε τα προσχήματα εντός της Ε.Ε. και τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες, που πλέον απαγορεύουν τη διάσωση τραπεζών με χρήματα των φορολογούμενων
Έτοιμοι ανά πάση στιγμή να προσφέρουν σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση στην «πολιορκούμενη» Deutsche Bank - τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας - εμφανίζονται οι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κύριου δείκτη DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της διεθνούς έκδοσης της γερμανικής εφημερίδος Handelsblatt.
Όπως αναφέρει σε άρθρο της σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, τα κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη μεγάλων γερμανικών εταιρειών έχουν συζητήσει επανειλημμένως την κατάσταση της Deutsche Bank και είναι πρόθυμα αν χρειαστεί να εισφέρουν αξιόλογα κεφάλαια για τη διάσωσή της, σε περίπτωση που της επιβληθεί πρόστιμο από τις ΗΠΑ το οποίο να δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει.
Το σχέδιο που συνέταξαν οι επικεφαλής των γερμανικών εταιρειών συνίσταται στη συμμετοχή των επιχειρήσεων που ηγούνται σε ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Bank «κατά μικρό μονοψήφιο αριθμό δισ. ευρώ», με στόχο την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων της.
Αν και η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της Handelsblatt, η εφημερίδα αναφέρει, ότι τόσο η τράπεζα, όσο και υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν πληροφορηθεί για τις λεπτομέρειες του «αυτόκλητου» σχεδίου διάσωσης της μεγάλης γερμανικής τραπέζης.
Ο εύσχημος αυτός τρόπος ενδεχόμενης διάσωσης της Deutsche Bank θα τηρούσε τα προσχήματα εντός της Ε.Ε. και τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες, που πλέον απαγορεύουν τη διάσωση τραπεζών με χρήματα των φορολογούμενων.
Ως γνωστόν, η Deutsche Bank αντιμετωπίζει πρόστιμο έως 14 δισ. δολάρια (12,5 δισ. ευρώ) από τις εποπτικές αρχές των ΗΠΑ για την πώληση ομολόγων τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων κατοικίας μέχρι το 2008.
Για την υπόθεση έχει ήδη πραγματοποιήσει προβλέψεις 5,5 δισ. ευρώ, όμως αν τελικά κληθεί να καταβάλλει το πλήρες πρόστιμο των 12,5 δισ. ευρώ, ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας θα υποχωρήσει κάτω από το κρίσιμο επίπεδο του 9%, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό τόσο από τις εποπτικές αρχές τραπεζών, όσο και από την ίδια την αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης