Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προτροπή Lagarde προς Deutsche Bank να έλθει σε συμβιβασμό τάχιστα με τις αμερικανικές αρχές

Προτροπή Lagarde προς Deutsche Bank να έλθει σε συμβιβασμό τάχιστα με τις αμερικανικές αρχές
Lagarde: Η Deutsche Bank «πρέπει να κοιτάξει την μακροπρόθεσμη κερδοφορία της... και να αποφασίσει το μέγεθος που επιθυμεί να έχει και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ενισχύσει ολόκληρο τον ισολογισμό της»
Σε ταχεία επίτευξη συμβιβασμού με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (Department of Justice - DoJ) για την υπόθεση του προστίμου έως 14 δισ. ευρώ που αντιμετωπίζει, προέτρεψε την Deutsche Bank την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde.
Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg, η Lagarde υποστήριξε, ότι «ένας κακός συμβιβασμός είναι πάντοτε καλύτερος από μια καλή δίκη», καλώντας την Deutsche Bank να έλθει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές το ταχύτερο δυνατόν, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή διάσταση του ζητήματος.
«Ένας συμβιβασμός θα ήταν ευπρόσδεκτος επειδή θα εισέφερε κάποια βεβαιότητα για το είδος του [οικονομικού] βάρους που η τράπεζα θα φέρει και για το αν αυτό ταιριάζει με τις προβλέψεις της ή όχι. Κατά συνέπεια, όσο συντομότερα, τόσο το καλύτερο», συμπλήρωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο John Cryan, διευθύνων σύμβουλος της «πολιορκούμενης» Deutsche Bank - η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας - διαβεβαίωσε τους επενδυτές, ότι δεν σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, επαναλαμβάνοντας ότι αναμένει από τις αμερικανικές αρχές να συρρικνώσουν την αρχική τους απαίτηση για πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων, που είναι υπερδιπλάσιο των αντίστοιχων προβλέψεων που έχει πραγματοποιήσει η τράπεζα για τα ομόλογα τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων κατοικίας που πωλούσε στις ΗΠΑ.
Η Lagarde τόνισε, ότι η Deutsche Bank και άλλες μεγάλες τράπεζες στον κόσμο, οφείλουν να επανεξετάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στο τρέχον περιβάλλον ιστορικά χαμηλών επιτοκίων στον πλανήτη.
Όπως είπε, η Deutsche Bank «πρέπει να κοιτάξει την μακροπρόθεσμη κερδοφορία της... και να αποφασίσει το μέγεθος που επιθυμεί να έχει και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ενισχύσει ολόκληρο τον ισολογισμό της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης