Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΣΑμεΑ: Για ακόμη μία φορά το υπουργείο Παιδείας διογκώνει τα προβλήματα μας

ΕΣΑμεΑ: Για ακόμη μία φορά το υπουργείο Παιδείας διογκώνει τα προβλήματα μας
Αφορμή αποτέλεσε η «απαράδεκτη» διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στην εγκύκλιο πρόσληψης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής
Την αγανάκτηση της για τις πολιτικές του υπουργείο Παιδείας εκφράζει μέσω επιστολής της στο Νίκο Φίλη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Αφορμή αποτέλεσε η «απαράδεκτη» διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στην εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, έτους 2016-17, μέσω της οποίας αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία όρασης ή ακοής ή είναι τετραπληγικοί - παραπληγικοί, από την πρόληψή τους σε ΚΕΔΔΥ ή σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης.

Αναλυτικότερα, η επιστολή:

«Για ακόμη μία φορά το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο συνεχίζει να αγνοεί τα αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση των εκπαιδευτικών με αναπηρία, όπως το Σύνταγμα και η νομοθεσία της χώρας επιτάσσουν, αλλά διογκώνει τα προβλήματα αντί να τα επιλύει, με την έκδοση αναχρονιστικών και αντισυνταγματικών διατάξεων.
Η συγκεκριμένη διάταξη, σε συνδυασμό με την κατάργηση του Πίνακα Α΄και το υφιστάμενο καθεστώς πρόσληψης εκπαιδευτικών με αναπηρία, καταδικάζουν το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών με αναπηρία και οδηγεί την πλειοψηφία τους στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Στην ουσία διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο καθεστώς διωγμού των εκπαιδευτικών με αναπηρία.
Τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στο χώρο της εκπαίδευσης:

• Επαναφορά του Πίνακα Α΄ και την κατά προτεραιότητα πρόσληψη των εκπαιδευτικών με αναπηρία ή χρόνια πάθηση με το συγκεκριμένο ποσοστό 20% επί του συνόλου των προσλήψεων.

• Την κατά προτεραιότητα πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν αναπηρία σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό και άνω (50%), η οποία βεβαιώνεται με πιστοποιητικό του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στη Γενική Εκπαίδευση.

• Κατάργηση της διάταξης που αναφέρει τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία όρασης ή ακοής ή τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, για πρόληψη σε ΚΕΔΔΥ ή στο “πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία” αναφέρει η Συνομοσπονδία».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης