Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ήρθε η ώρα των ευρωπαϊκών τραπεζών - Αναβάθμιση μετοχών σε overweight

tags :
Citigroup: Ήρθε η ώρα των ευρωπαϊκών τραπεζών - Αναβάθμιση μετοχών σε overweight
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, επικαλούνται τα σημάδια βελτίωσης του πιστωτικού κύκλου, της ανάπτυξης των δανείων, καθώς και των σχετικά φθηνών αποτιμήσεων
«Ήρθε η ώρα για τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών», τονίζει η Citigroup, η οποία προχώρησε στην αναβάθμιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου σε overweight από neutral. 
Μάλιστα οι αναλυτές χαρακτηρίζουν τη σύσταση ως τη μεγαλύτερη «κόντρα» συναλλαγή στον πλανήτη. 
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, επικαλούνται τα σημάδια βελτίωσης του πιστωτικού κύκλου, της ανάπτυξης των δανείων, καθώς και των σχετικά φθηνών αποτιμήσεων.
Η Citigroup αναγνωρίζει τα εμπόδια με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος, όπως η πίεση στην κερδοφορία λόγω των πολύ χαμηλών επιτοκίων, το ρυθμιστικό κόστος και το πιθανό dilution.
Ωστόσο αντιμετωπίζει τα αρνητικά ρίσκο ως πιο επιλεκτικά, τα οποία αφορούν συγκεκριμένες τράπεζες και όχι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες διαπραγματεύονται στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι των ανταγωνιστών σε στις ΗΠΑ, τονίζει η Citigroup.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το ρίσκο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες έχει μειωθεί λόγω του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) της ΕΚΤ, μεταξύ άλλων.
Η Citigroup δεν αναφέρεται στην Deutsche Bank, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, αλλά εξηγεί ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες με έκθεση στις αναδυόμενες αγορές μπορεί να υποστούν πιέσεις, όπως και οι ιταλικές τράπεζες.
Στις κορυφαίες επιλογές (top picks) συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές των BBVA, Standard Chartered, Danske, KBC, Intesa, BNP Paribas και ING.
Να σημειωθεί ότι οι μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, έχουν υποχωρήσει 22% από τις αρχές του 2016. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης