Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: Ιστορική ημέρα για την ΕΕ – Σύμβολο η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή

Αβραμόπουλος: Ιστορική ημέρα για την ΕΕ – Σύμβολο η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή
Είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που μπορεί να είναι αποτελεσματική και ενωμένη υποστήριξε ο κ.Αβραμόπουλος
Για ιστορική ημέρα για την Ευρώπη έκανε λόγο ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην παρουσίαση της νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.
«Είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που μπορεί να είναι αποτελεσματική και ενωμένη.
Είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που μπορεί να αντιμετωπίζει αποφασιστικά, σε συνεργασία με τους γείτονές μας, τις προκλήσεις που δημιουργούν η μεταναστευτική κρίση και οι απειλές για την ασφάλειά μας.
Είναι σύμβολο της κοινής ευθύνης που έχουμε, να προστατεύουμε τα κοινά ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορά μας.
Είναι σύμβολο της αποφασιστικότητάς μας να συνεχίσουμε να μετακινούμαστε ελεύθερα, χωρίς εσωτερικά σύνορα» υποστήριξε ο κ.Αβραμόπουλος κατά την παρουσίαση της νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής στο μεθοριακό σταθμό Καπετάν Αντρέεβο στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας.
Για μεγάλο βήμα μπροστά έκανε λόγο και ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Fabrice Leggeri, τονίζοντας ότι «ο νέος ευρωπαϊκός οργανισμός θα κάνει όχι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ»
Ο νέος οργανισμός αρχίζει τη λειτουργία του δέκα μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση της νομοθετικής πρότασης για τη συγκρότησή του, τον περασμένο Δεκέμβριο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στις 22 Ιουνίου 2016 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και η συμφωνία εγκρίθηκε στις 23 Ιουνίου από το Συμβούλιο και στις 5 Ιουλίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Την ανάγκη να παραμείνει η Τουρκία στρατηγικός συνεργάτης της Ευρώπης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, B. Borisov.
«Όσοι πιστεύουν στην Ευρώπη ότι η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα πρέπει να ακυρωθεί, θα πρέπει να ξέρουν ότι τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα και καμία χώρα δεν μπορεί να τους διαχειριστεί» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης