Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης για ΥΠΑ: Το σώσαμε το μαγαζί – Διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας

Σπίρτζης για ΥΠΑ: Το σώσαμε το μαγαζί – Διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας
Προστατεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της Πολιτικής Αεροπορίας υποστήριξε ο υπ. Υποδομών
Την θέση ότι με το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ προστατεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της Πολιτικής Αεροπορίας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων του προσωπικού διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης.
Σε δηλώσεις του Στο Κόκκινο ο κ.Σπίρτζης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το σώσαμε το μαγαζί», καθώς όπως είπε, «η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνεχίζει να υπάρχει ως υπηρεσία μέσα στο υπουργείο και το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο κομμάτι της, που αποσπάται και γίνεται δεύτερη υπηρεσία».
«Έτσι, θα υπάρχει πλέον η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δηλαδή μία υπηρεσία που θα θέτει τους κανόνες και θα πραγματοποιεί τους ελέγχους και μία που θα λειτουργεί τα αεροδρόμια και θα ρυθμίζει την εναέρια κυκλοφορία.
Σαν δομή, είναι πραγματικά πιο ορθολογική, καθώς έπρεπε να γίνει αυτή η τομή, η αναδιάρθρωση, καθώς η ΥΠΑ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες» υποστήριξε ο κ.Σπίρτζης.
Όπως είπε, σε αυτήν τη μετεξέλιξη προβλέπεται μία σειρά από διαδικασίες, που όπως είπε «διασφαλίζουν μεταξύ άλλων την καλύτερη και πιο ορθολογική λειτουργία, αλλά το σημαντικότερο, ότι η ΥΠΑ θα είναι δημόσια, και με τις δύο δομές της μέσα στο υπουργείο ως υπηρεσίες και όχι ως άλλες μορφές, όπως ΝΠΙΔ, κάτι που επιλέχθηκε σε άλλες χώρες».
«Το σημαντικότερο είναι ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα» είπε ο υπουργός Υποδομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης