Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι δύο παρεξηγήσεις που λύθηκαν στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι δύο παρεξηγήσεις που λύθηκαν στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου
Στο τέλος του σχολικού έτους θα γίνει η συνολική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος και θα υπάρξουν οι όποιες αλλαγές ή βελτιώσεις στο μάθημα των θρησκευτικών
Σε ιδιαίτερα καλό και φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.
Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η καλή σχέση των δύο πλευρών και ισχυροποιήθηκαν εκ νέου οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας κυβέρνησης - εκκλησίας.
Μάλιστα, οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως μέσα από τη συνάντηση λύθηκαν δύο παρεξηγήσεις, που είχαν προκαλέσει την ένταση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου, υπουργείου Παιδείας και Αρχιεπισκοπής.
Η πρώτη παρεξήγηση αφορούσε στο γεγονός ότι αρκετοί ιεράρχες δεν είχαν πλήρη γνώση των προθέσεων της κυβέρνησης και του σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας, σε ό,τι αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών.
Αυτό και μόνο προκάλεσε ένταση και παρερμηνείες από την πλευρά της εκκλησίας.
Η δεύτερη παρεξήγηση αφορούσε στις δηλώσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Παιδείας και στις οποίες αποδόθηκαν διάφορες ερμηνείες, που δυναμίτισαν το κλίμα.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε και έγινε κατανοητό από την πλευρά της εκκλησίας ότι για εφέτος θα διδαχθεί κανονικά το υπάρχον βιβλίο των θρησκευτικών και θα εφαρμοστεί κανονικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στη βάση των εγκυκλίων, που έχουν ήδη εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας.
Στο τέλος του σχολικού έτους θα γίνει η συνολική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος και, καθώς θα έχει προηγηθεί ο διάλογος εκκλησίας και εκπαιδευτικής κοινότητας, θα υπάρξουν οι όποιες αλλαγές ή βελτιώσεις στο μάθημα των θρησκευτικών.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάζει και καλεί την εκκλησία να καταθέσει τις απόψεις της, στη βάση των διακριτών ρόλων.
Λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση, από το Μέγαρο Μαξίμου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Παιδείας, Νίκος Φίλης, καθώς και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
Κατά την συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία.
Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί».

Δ. Αλ. 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης