Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Chantico Global: Αν η Clinton κερδίσει τις εκλογές ο S&P θα εκτοξευθεί κατά 30% τα επόμενα 4 χρόνια

Chantico Global: Αν η Clinton κερδίσει τις εκλογές ο S&P θα εκτοξευθεί κατά 30% τα επόμενα 4 χρόνια
«Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές προτάσεις, φαίνεται πως οι πολιτικές της Clinton στηρίζουν την αύξηση των εισοδημάτων, κάτι που θα βοηθήσει στα φορολογικά έσοδα»
Μία νίκη της Hillary Clinton στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου θα ήταν πολύ καλύτερη για τις αγορές από μία επικράτηση του Donald Trump, υποστηρίζει η αναλύτρια της Chantico Global, Gina Sanchez.
Επίσης, μιλώντας στο CNBC, επισήμανε η εκλογική αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις των επενδυτών, εξηγώντας:
«Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές τους προτάσεις, φαίνεται πως οι πολιτικές της Clinton στηρίζουν την αύξηση των εισοδημάτων, κάτι που θα βοηθήσει στα φορολογικά έσοδα.
Επομένως, θα αυξηθούν οι δημοσιονομικές δαπάνες σε τομείς που πραγματικά υπάρχουν ανάγκη για επενδύσεις, όπως οι υποδομές».
«Από την άλλη πλευρά, οι προτάσεις του Trump πιθανότατα να οδηγήσουν σε ύφεση, εξαιτίας των περικοπών στον προϋπολογισμό και των εμπορικών περιορισμών (σ.σ. επιβολή δασμών», συμπληρώνει.
Ως αποτέλεσμα, η κ.Sanchez τονίζει πως το αμερικανικό ΑΕΠ θα αυξάνεται κατά 4,8% ετησίως με την Δημοκρατική υποψήφια ως Πρόεδρο και 3% με τον Ρεπουμπλικάνο.
Στον απόηχο των παραπάνω και με βάσεις τις εκτιμήσεις της αναλύτριας, ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 θα αύξανε την αξία του κατά 6,9% ετησίως αν η Clinton κέρδιζε τις εκλογές, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Trump να είναι 2,3%.
Σε ορίζοντα 4ετίας, τα συνολικά κέρδη για τον δείκτη φτάνουν στις δύο περιπτώσεις το 30,6% (σε σχλεση με την τωρινή αξία) και 9,5% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης