Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση Gundlach (DoubleLine Capital): Προσοχή στην Credit Suisse - Είναι η επόμενη Deutsche Bank

Ηχηρή προειδοποίηση Gundlach (DoubleLine Capital): Προσοχή στην Credit Suisse - Είναι η επόμενη Deutsche Bank
Η πορεία της μετοχής της ελβετικής τράπεζας προσομοιάζει με αυτή της Deutsche Bank
Καμπανάκι κινδύνου για την ελβετική τράπεζα Credit Suisse έκρουσε σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ο Jeffrey Gundlach, γνωστός αναλυτής και διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αν η κατάσταση στη Deutsche Bank καταστήσει αναγκαία την κρατική στήριξη, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει την τράπεζα.
«Αλλά τι θα συμβεί με την Credit Suisse;», διερωτήθηκε ο αναλυτής, επισημαίνοντας πως η πορεία της μετοχής της ελβετικής τράπεζας προσομοιάζει με αυτή της Deutsche Bank.
«Ποιος θα τη σώσει [την Credit Suisse];», προσέθεσε ο Gundlach.
Η μετοχή της Deutsche Bank έχει υποχωρήσει κατά 47% από τις αρχές του έτους (2016), εν μέσω μίας κρίσης που απειλεί να τινάξει στον αέρα τις παγκόσμιες εκλογές.
Το γράφημα που ακολουθεί δείχνει την πορεία της μετοχής της Credit Suisse την ίδια περίοδο, που έχει υποχωρήσει κατά 36%, αλλά και την πορεία άλλων ελβετικών τραπεζών.
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το πλήγμα που θα δεχτούν αυτές οι μετοχές, αν η αγορά γυρίσει εναντίον τους:




Ο Gundlach, όπως μετέδιδε και νωρίτερα το BankingNews.gr, επισήμανε πως η πολιτική των αρνητικών επιτοκίων που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εγκυμονεί την απειλή της χρεοκοπίας για τις τράπεζες της Ευρωζώνης, με πιθανότερο θύμα τη Deutsche Bank.
«Δε μπορεί να σώσεις την οικονομία, σκοτώνοντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα», υπογράμμισε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης