Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του ξενοφοβικού βρετανικού UKIP η Diane James μετά από βραχύβια θητεία

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του ξενοφοβικού βρετανικού UKIP η Diane James μετά από βραχύβια θητεία
Η James είχε αναδειχθεί σε νέα ηγέτιδα του UKIP μόλις στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, καθιστάμενη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του
Παραιτήθηκε αιφνιδίως από τη θέση της προέδρου του βρετανικού Κόμματος της Ανεξαρτήσιας (UKIP) σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 μετά από βραχύβια θητεία μόλις 18 ημερών η νεοεκλεγείσα Diane James, η οποία είχε αναλάβει την ηγεσία του ξενοφοβικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την παραίτηση του επί σειρά ετών ηγέτη του, Nigel Farage.
Η James είχε αναδειχθεί σε νέα ηγέτιδα του UKIP μόλις στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, καθιστάμενη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του.
Η ευρωβουλευτής του UKIP από τη νοτιο-ανατολική Αγγλία «εκτοξεύτηκε» στην πρώτη θέση διεκδίκησης της ηγεσίας του UKIP, όταν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Paul Nuttall αρνήθηκε να λάβει μέρος στην κούρσα διαδοχής του Farage, ενώ ο Steven Woolfe - το δεύτερο «φαβορί» για τη διαδοχή του Farage - αποκλείστηκε.
Τις πληροφορίες περί παραίτησης της James μετέδωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News, χωρίς να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες παραίτησης της ηγέτιδας του UKIP.
Το κόμμα εισέρχεται πλέον σε δίνη υπαρξιακής κρίσης, καθώς ήδη μετά την επικράτηση του Brexit στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 τελούσε «μουδιασμένο» σε κρίση ταυτότητας, έχοντας επιτύχει τον θεμελιώδη λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης