Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2016 - Δεν θα πωληθούν οι ΔΕΚΟ

Τσακαλώτος: Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2016 - Δεν θα πωληθούν οι ΔΕΚΟ
Ο υπουργός Οικνομικών επανέλαβε την ανάγκη η οικονομική ανάπτυξη να είναι βιώσιμη
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρουσιάστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σήμερα 4/10 σε εκδήλωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως το τρέχον έτος η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα καταγράψει θετικό πρόσημα, κάτι που μάλιστα θα συνεχιστεί και την διετία 2017 – 2018.
Ωστόσο, επανέλαβε την ανάγκη η οικονομική ανάπτυξη να είναι βιώσιμη.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για κατάρρευση της νομισματικής πολιτικής, τονίζοντας πως πρέπει να δημιουργηθούν συνεταιριστικές τράπεζες στην Ελλάδας «με νέες συνθήκες».
«Οι ρυθμιστικές αλλαγές που έχουν γίνει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης μετά το 2010 δεν είναι κοντά στο να αποτρέψουν μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση, διότι η Ε.Ε. δεν έχει καταλήξει στο μοντέλο του τραπεζικού συστήματος που θα εξυπηρετεί την οικονομία.
Αυτό θα είναι η μάχη των επόμενων ετών μέσα στην Ε.Ε.», σχολίασε σχετικά.
Επίσης, υπογράμμισε πως η τωρινή ελληνική κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Σε ό,τι αφορά το χρέος της χώρας μας, υποστήριξε πως μια καλή συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα, θα είναι καλό νέο για τους επενδυτές.
Τέλος, για τις ΔΕΚΟ, επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αναδιάρθρωση και αξιοποίησή τους, «όχι η πώλησή τους».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης