Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» ανακοινώσεων με αφορμή τα αυξημένα έσοδα τον Σεπτέμβριο 2016

«Πόλεμος» ανακοινώσεων με αφορμή τα αυξημένα έσοδα τον Σεπτέμβριο 2016
«Η ΝΔ δεν θέλει να πιστέψει ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις»
Ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τα καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα τον Σεπτέμβριο του 2016...

Τσίπρας: Όσοι προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων, διαψεύδονται

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στην σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατομμύρια για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.
Μιλώντας σχετικά, ο κ. Τσίπρας είπε:
«Είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται.
Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους.
Είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του "κόφτη" και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου.
Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού.
Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων».

ΥΠΟΙΚ: Σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 809 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο 2016

Σημαντική αύξηση των εσόδων για τον μήνα Σεπτέμβρη δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Από τα στοιχεία των συνημμένων πινάκων προκύπτουν τα εξής:

1) Για τον μήνα Σεπτέμβριο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 809 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο του προϋπολογισμού.

2) Για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,36 δις ευρώ σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού.

3) Οι επιστροφές για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 είναι 298 εκατομμύρια ευρώ πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού.

4) Τα καθαρά έσοδα για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι 1,062 δις ευρώ πάνω από το στόχο που θέτει ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο μήνα.

«Τα παραπάνω απαντούν με τον καλύτερο τρόπο σε όσους/ες επέλεγαν να καταστροφολογούν για την πορεία εσόδων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου», σχολιάζει η σχετική ανακοίνωση.

ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών – Στερεί τη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία

Μία διαφορετική ερμηνεία από την κυβέρνηση έχει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τα αυξημένα, σε σχέση με τις εκτιμήσεις, έσοδα (link) τον Σεπτέμβριο του 2016...
«Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο.
Πλήρωσαν το φόρο που υποσχόταν ότι θα καταργήσει.
Και πολλοί τον πλήρωσαν εφάπαξ εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις των πιστωτικών καρτών.
Οι φορολογούμενοι, που τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρήθηκαν στις ουρές της εφορίας, έχουν ήδη υποστεί τον “κόφτη” των μισθών και των συντάξεών τους εξαιτίας και της υπερφορολόγησης που επέβαλλε αυτή η κυβέρνηση.
Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών 3,4 δις ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας:
«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.
Χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Το Μαξίμου απαντά: Η ΝΔ δεν θέλει να πιστέψει ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους

«Η ΝΔ δεν θέλει να πιστέψει ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρόλο που η ίδια, ως κυβέρνηση, είχε φροντίσει να εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα», αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Όπως δεν θέλει να διευκρινίσει αν η "Συμφωνία Αλήθειας" θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα στο 11 ή 22%.
Για τέτοια "αλήθεια" πρόκειται!», συμπληρώνουν οι ίδιο κύκλοι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης