Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ericsson: Προχωράει στην περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας

tags :
Ericsson: Προχωράει στην περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας
Η εν λόγω κίνηση έρχεται ως αποτέλεσμα της διαρκούς μείωσης εξόδων της εταιρίας κατά τους τελευταίους μήνες
Την απόλυση συνολικά 3.000 εργαζομένου, ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 20% του εργατικού δυναμικού στη χώρα καταγωγής της, ανακοίνωσε σήμερα (4/10) η Ericsson AB, καθώς η σουηδική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε μία διαρκή μείωση εξόδων, λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού, καθώς και της χαμηλής ζήτησης των προϊόντων της.
Συγκεκριμένα, οι περικοπές θα αφορούν το τμήμα της εταιρίας στη Σουηδία, και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την περικοπή 1.000 θέσεων στον τομέα της παραγωγής, 800 θέσεων στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και 1.200 ακόμα σε λοιπές επιχειρήσεις.
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται περίπου δύο μήνες μετά την απομάκρυνση του πρώην CEO της εταιρίας, Hans Vestberg, ο οποίος απέτυχε να αντιστρέψει τις δυσμενείς συνθήκες της εταιρίας στους τομείς των κερδών και των εσόδων.
«Η Ericsson περνάει μέσω μίας μεγάλης μεταμόρφωσης», τόνισε ο τωρινός CEO της εταιρίας, Jan Frykhammar, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα εν λόγω μέτρα ήταν αναγκαία για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της εταιρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης