Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Προτιμά την τουρκική λίρα έναντι της στερλίνας - Έρχονται νέες πιέσεις

Citigroup: Προτιμά την τουρκική λίρα έναντι της στερλίνας - Έρχονται νέες πιέσεις
Το βρετανικό νόμισμα δέχεται σήμερα ισχυρές πιέσεις, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών έναντι του ευρώ
Την προτίμησή τους στη λίρα Τουρκίας έναντι της στερλίνας εκφράζουν οι αναλυτές της Citigroup, μετά τις βαριές απώλειες που έχει υποστεί το βρετανικό νόμισμα, λόγω του Brexit.
Ο αναλυτής της Citigroup, Luise Costa, συμβουλεύει τους επενδυτές να πουλήσουν τη στερλίνα έναντι της τουρκικής λίρας και του ισραηλινού σέκελ.
«Μετά την επιβεβαίωσε της May ότι οι διαδικασίες του Brexit θα αρχίσουν στο α΄τρίμηνο του 2017, θα προκληθεί ένας νέος γύρο αδυναμίας για το βρετανικό νόμισμα.
Παράλληλα η Bank of England εξακολουθεί να στέλνει μηνύματα περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής», σχολιάζει ο αναλυτής της Citigroup.
Το βρετανικό νόμισμα δέχεται σήμερα ισχυρές πιέσεις, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών έναντι του ευρώ, μετά τις δηλώσεις της Theresa May, η οποία καθόρισε το τέλος του Μαρτίου ως προθεσμία για την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης από την ΕΕ, οδηγώντας τις βρετανικές μετοχές σε υψηλό 16 μηνών.
Η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα κατά 1% στα 1,2845 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό της από τις αρχές Ιουλίου και όχι μακριά από το χαμηλό 31 ετών στα 1,2798 δολάρια που σημείωσε στις 6 Ιουλίου, μερικές ημέρες μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Στις 13:55 το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε 0,75% στα 1,2878 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης