Ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη ρίψη δακρυγόνων σε συνταξιούχους

Ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη ρίψη δακρυγόνων σε συνταξιούχους
Η ένταση ήρθε όταν οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να ντελαπάρουν μία κλούβα της Αστυνομίας
Την έντονη ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η σημερινή (3/10) ρίψη δακρυγόνων σε συνταξιούχους, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά των περικοπών στις συντάξεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Η ένταση ήρθε όταν οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να ντελαπάρουν μία κλούβα της Αστυνομίας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησε αμέσως μετά το συμβάν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από το Νίκο Τόσκα να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Οργή από το ΠΑΜΕ

Την έντονη αντίδραση του για τη χρήση χημικών εξέφρασε και ο ΠΑΜΕ:

«Όταν δεν φτάνουν η κοροϊδία και η εξαπάτηση, όταν δεν αρκεί η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, το βάφτισμα των περικοπών σε αυξήσεις, τότε χρησιμοποιείται η γνώριμη μέθοδος της καταστολής και των χημικών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιτέθηκε σήμερα στους συνταξιούχους, στους απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της τρομοκρατίας και τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους και τους καλεί να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να πάρουν αγωνιστική θέση πλάι στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα τους, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αναπλήρωση των απωλειών μας, που για εμάς δεν είναι “περασμένα-ξεχασμένα”, να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που προετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-κουαρτέτο-επιχειρηματικοί όμιλοι!».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS