Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Καλοδεχούμενος στην κυβέρνηση ο Λεβέντης - Οι προτάσεις του μας βρίσκουν σύμφωνους

Καμμένος: Καλοδεχούμενος στην κυβέρνηση ο Λεβέντης - Οι προτάσεις του μας βρίσκουν σύμφωνους
Σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό οι ΑΝΕΛ θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο κυβερνητικό σχήμα
Ενόχληση έχει προκαλέσει στους κόλπους της κυβέρνησης η «πρόσκληση» που απεύθυνε ο Πάνος Καμμένος στον Βασίλη Λεβέντη να μετέχει στην κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρίνισε πως η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή, όμως σημείωσε πως το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη έχει πολλές προτάσεις, ειδικά για αλλαγές στο Σύνταγμα και σε θεσμούς, που τον βρίσκουν σύμφωνο, οπότε είναι «καλοδεχούμενος».
Ο Πάνος Καμμένος ερωτηθείς γιατί αποκλείει την Φώφη Γεννηματά από το κυβερνητικό σχήμα» λέγοντας ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκλείει μόνη της τον εαυτό της, καθότι αντί να αρνηθεί το παρελθόν του κόμματός της και να αποκοπεί από την πολιτική της εποχής Βενιζέλου έχει γίνει ουραγός του Κυριάκου Μητσοτάκη Μητσοτάκη, προσδοκώντας και παρακαλώντας για μια νέα συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.
Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες ο κ. Λεβέντης έχει κάνει κάποιες ιδιαίτερα επιθετικές δηλώσεις για την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων ότι αν υπήρχε πολιτική δικαστήριο θα έπρεπε να εκτελέσει τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ωστόσο, διέψευσε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους σύγκλιση.
Για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, ο κ. Καμμένος είπε στην εφημερίδα Realnews ότι έχει αποσύρει τις μέχρι πρότινος ενστάσεις του, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έδωσε λύση στις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες όταν ανακοίνωσε ότι θα γίνει διάλογος με την Εκκλησία προκειμένου να αποφασιστεί η ύλη των βιβλίων.
«Αυτό που ζητήσαμε οι ΑΝΕΛ και έγινε δεκτό είναι, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, να εισακουστεί η άποψη της Εκκλησίας», είπε. Σημειώνεται πάντως ότι στη Βουλή ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε πως την ύλη θα την αποφασίσει εν τέλει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Ως προς τον πιθανό ανασχηματισμό μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ «ως κυβερνητικοί εταίροι, με εντιμότητα και με πνεύμα συνεργασίας, θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο κυβερνητικό σχήμα, ιδίως σε τομείς που πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε».
Εκτίμησε την μέχρι τώρα συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ως απόλυτα επιτυχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης