Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Μεγάλη διαδήλωση στην Πολωνία κατά του νόμου που απαγορεύει τις αμβλώσεις

Liberation: Μεγάλη διαδήλωση στην Πολωνία κατά του νόμου που απαγορεύει τις αμβλώσεις
Οι διαδηλωτές μαζεύουν υπογραφές για να ανατρέψουν τον νόμο που προβλέπει ακόμα και φυλακίσεις γιατρών και ασθενών για τις αμβλώσεις
Χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα διαδήλωσαν στην Πολωνία μπροστά από τη Βουλή ενάντια σε έναν νόμο που θα απαγορεύει εντελώς τις αμβλώσεις σε μία καθολική χώρα, όπου η νομοθεσία είναι ήδη πολύ αυστηρή στο συγκεκριμένο θέμα, όπως γράφει η Liberation.
Tην προηγούμενη βρομάδα μία πρωτοβουλία πολιτών που κατατέθηκε από την επιτροπή "Σταματήστε τις αμβλώσεις", απαγορεύοντας ολοκληρωτικά τις εκτρώσεις με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή μιας γυναίκας, εγκρίθηκε από μία μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Το Σάββατο 1/10 οι διαδηλωτές με τη δική τους επιτροπή "Σώστε τις γυναίκες" και κρατώντας μαύρα πανό που έγραφαν "Σταματήστε τους φανατικούς από την εξουσία", "Έχουμε ανάγκη την ιατρική όχι το Βατικανό" και "Χρειαζόμαστε γιατρούς, όχι αστυνομικούς" συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή φωνάζοντας ανάλογα συνθήματα.
"Είμαι πραγματικά έξαλλη με αυτούς με τα κοστούμια που θέλουν να αποφασίζουν για τις ζωές των ανθρώπων" δήλωσε η Anna Blumsztajn, μία καθηγήτρια λυκείου που πήγε να διαδηλώσει.
Η επιτροπή "Σώστε τις γυναίκες" ανακοίνωσε ότι θα μαζέψει υπογραφές για μία νομική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα διασφαλίζει την εγγυημένη πρόσβαση στη νόμιμη έκτρωση, στη σεξουαλική εκπαίδευση και στην αντισύλληψη.
"Σε μερικούς μήνες θα ζητήσουμε τη βοήθειά σας για να μαζέψουμε πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές, προορίζονται για αυτούς που μας αντιστρατεύονται, αλλά και για εκείνους που θέλουν να μας ακούσουν" ανέφερε η Barbara Νowacka μέλος της επιτροπής "Σώστε τις γυναίκες".
Το νομοσχέδιο που πέρασε στη Βουλή προβλέπει και ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια για τους γιατρούς και το προσωπικό που συμμετέχουν σε μία άμβλωση, αλλά και για τις ίδιες τις ασθενείς, αφήνοντας τουλάχιστον στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή την απόφαση να τους τιμωρήσει ή, όχι.
Προβλέπονται επίσης και ποινικές κυρώσεις για τις γυναίκες που έχουν ήδη κάνει άμβλωση.
Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα για έκτρωση μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Αν κινδυνεύει η ζωή ή, η υγεία της μητέρας, αν οι εξετάσεις δείξουν μεγάλο παθολογικό πρόβλημα για το έμβρυο και αν η εγκυμοσύνη προέκυψε από βιασμό ή, αιμομιξία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης