Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δρίτσας: Δεν συμφέρει τον Erdogan να ακυρώσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό

Δρίτσας: Δεν συμφέρει τον Erdogan να ακυρώσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό
Η προσφυγική κρίση είναι ένα μακρόπνοο ζήτημα, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας
Την εκτίμησή του ότι δεν συμφέρει τον Erdogan να ακυρώσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.
Oπως ο ίδιος ανέφερε, ο Τούρκος πρόεδρος εν μέσω φόβων μπορεί να επιτρέψει σε νέο κύμα προσφύγων να κινηθεί προς τα ελληνικά νησιά, ενώ η Ελλάδα είναι μεν έτοιμη αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν μπορεί να είναι πραγματικά έτοιμη για να διαχειριστεί τις εξελίξεις στο προσφυγικό, καθότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, όπως μεταδίδει το skai.gr.
Κατά τον ίδιο, η προσφυγική κρίση είναι ένα μακρόπνοο ζήτημα που θα απασχολεί για πολύ καιρό την Ελλάδα και την Ευρώπη, ειδικά όσο συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία.
Σχετικά με τις δηλώσεις Erdogan για τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο υπουργός σημείωσε πως πρόκειται για απαράδεκτες και απορριπτέες τοποθετήσεις, που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν το διεθνές δίκαιο.
Υποστήριξε δε, ότι η στάση του τούρκου προέδρου καταδικάζεται από το σύνολο των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τη μεγάλη μείωση σε τουριστικές αφίξεις  φέτος σε νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες, ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι το προσφυγικό δεν ήταν η μοναδική αιτία του προβλήματος, αποδίδοντας τη μείωση στις αφίξεις και στα γεγονότα στην Τουρκία – όπως το πρόσφατο πραξικόπημα και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο πως είναι σεβαστός και κατανοητός ο προβληματισμός των νησιωτών.
 είναι σεβαστός και κατανοητός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης