Τελευταία Νέα
Οικονομία

WSJ: Κατηγορίες σε 13 στελέχη των Deutsche Bank, Nomura και Banca di Siena για οικονομικά εγκλήματα

WSJ: Κατηγορίες σε 13 στελέχη των Deutsche Bank, Nomura και Banca di Siena για οικονομικά εγκλήματα
Συνολικά παραπέμπονται έξι στελέχη της Γερμανικής τράπεζας- εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν αποχωρήσει από τηn DB και μόνο το ένα παραμένει ενεργό
Σοβαρές κατηγορίες για διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων απήγγειλε ιταλός δικαστής του Μιλάνου εναντίων 13 πρώην και νυν στελεχών της Banca Monte dei Paschi di Siena, της Deutsche Bank και της Nomura.
Σύμφωνα με δημοσιευμα της Wall Street Journal, η απόφαση του δικαστή Livio Cristofano ήρθε μετά από μια μακρά έρευνα της εισαγγελίας του Μιλάνο, που διήρκησε ενάμιση χρόνο και αφορούσε περίπλοκες οικονομικές πράξεις ανάμεσα στην Monte dei Paschi και τις Nomura και DB- καθώς και άλλες ενέργειες της ιταλικής τράπεζας- που αποσκοπούσαν στο να αποκρύψουν την οικονομική κατάσταση της Monte.
Αν και τους ζητήθηκε, καμία από τις κατηγορούμενες πλευρές δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για την ασκούμενη δίωξη.
Από το περασμένο Φεβρουάριο οι δικαστικές αρχές του Μιλάνο είχαν κάνει γνωστό ότι θα επιδίωκαν την ποινική δίωξη όλων των στελεχών που εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς είχαν βρει ενδείξεις για χειραγώγηση της μετοχής της Monte dei Paschi, παραποίηση των οικονομικών της στοιχείων, ενώ καταλόγισαν σε κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της προσπάθεια παραπλάνησης των ιταλικών ελεγκτικών αρχών.
Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές κατηγορούν συγκεκριμένα στελέχη ότι παραποίησαν τα στοιχεία της περιόδου 2008-2012, παρουσιάζοντας ψευδώς τα κέρδη της τράπεζας αυξημένα κατά 88%.
Η είδηση έρχεται σε μια ώρα, που η Deutsche Bank αντιμετωπίζει νομικές εμπλοκές στις ΗΠΑ, ενώ ήδη έχει πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια για παραβάσεις των κανονισμών.
Συνολικά παραπέμπονται έξι στελέχη της Γερμανικής τράπεζας- εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν αποχωρήσει από τηn DB και μόνο το ένα παραμένει ενεργό.
Από την πλευρά της Monte, παραπέμπονται πέντε στελέχη, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας, Giuseppe Mussari και ο πρώην γενικός διευθυντής της, Giuseppe Mussari.
Επίσης, αντιμέτωπα με την ιταλική δικαιοσύνη θα βρεθούν και δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Nomura.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης