Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Αντιπαθής και μόνη η Merkel στην Ευρώπη – Τα δυο ανοιχτά μέτωπα

tags :
Die Welt: Αντιπαθής και μόνη η Merkel στην Ευρώπη – Τα δυο ανοιχτά μέτωπα
«Η Merkel δεν έχει κανέναν σύμμαχο εκτός Κομισιόν», γράφει η γερμανική εφημερίδα

Η καγκελάριος Merkel έχει γίνει πολύ πιο αντιπαθής στην Ευρώπη από ότι θέλουν να παραδεχτούν οι περισσότεροι Γερμανοί, γράφει μεταξύ άλλων σε σχόλιό της η συντηρητική Die Welt, σημειώνοντας παράλληλά ότι η καγκελάριος έχει ακόμα δύο ανοιχτά μέτωπα: ο μεν νότος αρνείται να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας,  η δε ανατολή να δεχτεί πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τη Die Welt «η πολιτική της γίνεται πλέον ένας ιδιαίτερος δρόμος, και έχει γίνει πολύ πιο αντιπαθής στην Ευρώπη από ότι θέλουν να παραδεχτούν οι περισσότεροι Γερμανοί.
Στη νότια Ευρώπη διαμορφώνεται ένα δεύτερο μέτωπο κατά της γερμανικής κυριαρχίας την Ευρώπη, παράλληλα με την αδιάλλακτη άρνηση της ανατολικής Ευρώπης για οποιονδήποτε συμβιβασμό στο προσφυγικό.
Στην Ελλάδα οι πολιτικοί του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λησμονήσει την ταπείνωση και την εθνική εξαθλίωση των περασμένων ετών.
Τώρα συμπαρατάσσεται και ο Ιταλός Μ. Renzi για ένα μεσογειακό "new deal"».
Ακόμη, αναφέρεται ότι «στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη νότια Ιταλία και την Ισπανία εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι ζουν από την πενιχρή σύνταξη των παππούδων και των γιαγιάδων, καταφεύγουν στους γονείς τους ή προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό.
Αντίθετα με την πλούσια Γερμανία, στη Μεσόγειο δεν υπάρχουν πλεονάσματα για να θρέψουν τους πρόσφυγες.
Στη δε ανατολή ούτε καν που σκέφτονται να υπακούσουν στα κελεύσματα της Γερμανίας».
Το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία απλώς θα επικυρώσει τη σκληρή πολιτική του Orban απέναντι στους πρόσφυγες με τους φράχτες να προστατεύουν τα σύνορα.
Και ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν είναι μόνος εδώ και καιρό».
«Η Merkel δεν έχει κανέναν σύμμαχο εκτός Κομισιόν», γράφει η γερμανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο  Cameron με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις είναι παρελθόν, όπως και η Βρετανία ως μέλος της Ε.Ε., ο αυστριακός καγκελάριος Faymman έχει παραιτηθεί και ο Μ. Rajoy δεν ήταν στη Μπρατσλάβα καν στην ατζέντα των επαφών για συνομιλίες με την καγκελάριο, αφού είναι απλώς ένας πρωθυπουργός χωρίς εξουσία.
Οι δε σοσιαλιστές στην Ισπανία αποσυναρμολογούνται από μόνοι τους διότι συνθλίβονται μεταξύ Podemos και συντηρητικών.
Έτσι, η τελευταία φιλική προς την Μerkel κυβέρνηση έχει αποσταθεροποιηθεί σε μόνιμη βάση», γράφει μεταξύ άλλων η Die Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης