Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Αλλαγή πλεύσης από το Βερολίνο - Οι επιπλήξεις Merkel στον Τσίπρα για το προσφυγικό

FT: Αλλαγή πλεύσης από το Βερολίνο - Οι επιπλήξεις Merkel στον Τσίπρα για το προσφυγικό
Σύμφωνα με τους FT, η επίπληξη Merkel στη Σύνοδο στη Βιέννη αποτελεί μια αλλαγή πλεύσης που αντανακλά τον αυξανόμενο εκνευρισμό στο Βερολίνο
Για επικρίσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα με αφορμή τους χειρισμούς στο προσφυγικό, κάνουν λόγο σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Αιτία αποτέλεσε η έλλειψη προόδου στην επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου χιλιάδων προσφύγων που έχουν ξεμείνει στα ελληνικά νησιά, καθώς και η καθυστέρηση στην επιστροφή όσων απορρίφθηκαν πίσω στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel εξέφρασε χωρίς περιστροφές τις ανησυχίες της στον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών από 10 χώρες της κεντρικής και νοτιο-ανατολικής Ευρώπης που διοργανώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.
Επίσης χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Stephen Seibert, δήλωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να τα πάει καλύτερα» στην επαναπροώθηση στην Τουρκία των Σύρων που οι αιτήσεις τους για άσυλο απορρίφθηκαν, ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας που υπέγραψε η Ε.Ε. με την Τουρκία νωρίτερα φέτος.
Τόνισε επίσης πως υπήρχαν «μεγάλες δυσκολίες» με έναν βασικό όρο της συμφωνίας που προβλέπει ότι η Ε.Ε. θα επανεγκαθιστά ένα Σύρο πρόσφυγα από την Τουρκία για κάθε έναν που επαναπροωθείται.
«Υπάρχουν σίγουρα πολλά που μπορούν να γίνουν για την εφαρμογή ενός σημαντικού μέρους της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου.
Σύμφωνα με τους FT, η επίπληξη Merkel στη Σύνοδο στη Βιέννη αποτελεί μια αλλαγή πλεύσης που αντανακλά τον αυξανόμενο εκνευρισμό στο Βερολίνο.
Κατά τη διάρκεια του 2016, η Merkel προσπάθησε να στηρίξει και να ενθαρρύνει την Ελλάδα καθώς προσπαθούσε να διαχειριστεί τα προβλήματα από τη θέση της ως οδού διαφυγής για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που περνούν στην Ευρώπη από την Τουρκία.
«Ήταν σκληρή» είπε ένας διπλωμάτης που ήταν παρών στη Σύνοδο. «Είχε μπουχτίσει με τις δικαιολογίες», αναφέρουν οι FT.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης