Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη επίσκεψη Putin στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2016 με «άρωμα» TurkStream

Επίσημη επίσκεψη Putin στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2016 με «άρωμα» TurkStream
Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε χρόνος από τον περασμένο Νοέμβριο του 2015, όταν τουρκικά F-16 κατέρριψαν σε συριακό εναέριο χώρο ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εντός του Οκτωβρίου 2016 ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, σε μια ακόμα ένδειξη ρωσικής διάθεσης πλήρους αποκατάστασης των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας σε πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό επίπεδο.
Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε χρόνος από τον περασμένο Νοέμβριο του 2015, όταν τουρκικά F-16 κατέρριψαν σε συριακό εναέριο χώρο ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, οδηγώντας στην πλήρη κατάρρευση των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, με συνέπειες μεταξύ άλλων ρωσικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.
Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών άρχισαν να βελτιώνονται με σταθερό ρυθμό από τον Ιούνιο του 2016, όταν ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoğan, εξέφρασε δημοσίως τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο του 2016 ο Erdogan μετέβη στην Αγία Πετρούπολη για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Putin, σε μια ακόμα ένδειξη μεταμέλειας από την τουρκική πλευρά για την περυσινή επιθετική της ενέργεια.
Η Ρωσία ελπίζει να υπογράψει με την Τουρκία τον Οκτώβριο του 2016 τη συμφωνία έναρξης κατασκευής του αγωγού εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου TurkStream, στην οποία διαχειρίστρια θα είναι η Gazprom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης