Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Όσες χώρες δε θέλουν να δεχθούν πρόσφυγες, ας συμβάλουν αλλιώς

Juncker: Όσες χώρες δε θέλουν να δεχθούν πρόσφυγες, ας συμβάλουν αλλιώς
Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν είναι ο μόνος που στηρίζει αυτήν την πρόταση
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν θέλουν να δεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες βάσει του νόμου των ποσοστώσεων, μπορούν να συμβάλλουν με άλλους τρόπους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ο κ.Juncker τόνισε πως εάν η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν μπορούν να δεχθούν πρόσφυγες, θα μπορούσαν για παράδειγμα να προσφέρουν περισσότερα στο θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.
Η παραπάνω πρόταση είναι αυτή της «ευέλικτης αλληλεγγύης» που έχουν ήδη παρουσιάσει οι χώρες του Visegrad (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία), οι οποίες απορρίπτουν πλήρως τις ποσοστώσεις που προστάζουν οι νόμοι της Ε.Ε.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν είναι ο μόνος που στηρίζει αυτήν την πρόταση, καθώς και αρκετοί αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τάσσονται υπέρ.
Ωστόσο, από τα παραπάνω προκύπτει το ερώτημα του αν η κάθε χώρα συμφωνεί επιλεκτικά με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, τότε ποιος ο λόγος της ύπαρξης του μπλοκ;
Γιατί τέτοιες συμπεριφορές, στο προσφυγικό για παράδειγμα, μοιράζουν άνισα το βάρος στις χώρες, με τους μεγαλύτερους χαμένου μέχρι στιγμής να είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης