Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρνητικοί στην φοίτηση μικρών προσφύγων 6 σύλλογοι δημοτικών σχολείων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Αρνητικοί στην φοίτηση μικρών προσφύγων 6 σύλλογοι δημοτικών σχολείων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
«Εμβόλια για τα προσφυγόπουλα θα βρεθούν, εμβόλια κατά του ρατσισμού όμως πού θα βρούμε;»
Την έντονη αντίδραση των συλλόγων σε 6 δημοτικά σχολεία της Αλεξάνδρειας Ημαθίας έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο να φοιτήσουν σε αυτά 60 μικροί πρόσφυγες που μένουν στην περιοχή (στρατόπεδο 722).
Η εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έκρινε και τα 7 δημοτικά σχολεία της περιοχής ως "υποψήφια" για να λειτουργήσουν σε αίθουσές τους Δομές Υποδοχής για τη Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ), ενώ αντίστοιχα διαβιβάστηκε και μία πρόταση του Δήμου, τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, το οποίο διαθέτει αρκετές άδειες αίθουσες.
Ωστόσο, το 1ο, 2ο, το 3ο, το 4ο, 5ο και 6ο, έπειτα από ψηφοφορία, αποφάσισαν πως αντιτίθενται στις πρόταση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει επί του θέματος το 7ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.
«Εμβόλια για τα προσφυγόπουλα θα βρεθούν, εμβόλια κατά του ρατσισμού όμως πού θα βρούμε;
Δε μπορούμε να κάνουμε διάλογο πάνω σε προτάσεις, που αντίκεινται στον νόμο και σε νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και κυρίως σε δικαιώματα παιδιών.
Οι νόμοι είναι σαφείς, τόσο για την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει εκπαίδευση στα παιδιά αυτά (ν/.3386/2005), όσο και σε όσα προβλέπει κατά της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους (ν.4285/2014)», απαντά στα δημοτικά σχολεία ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παρέστη σε κάποιες από τις συνελεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης