Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Κίνδυνος για την ΕΕ οι λαϊκιστές της δεξιάς και η ακροδεξιά - Θέλουν να τη διαλύσουν

Αλ. Τσίπρας: Κίνδυνος για την ΕΕ οι λαϊκιστές της δεξιάς και η ακροδεξιά - Θέλουν να τη διαλύσουν
«Πρέπει οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, να δουλέψουμε από κοινού για μια μεγάλη και αναγκαία πολιτική στροφή για την Ευρώπη»
Το όραμα του για μία άλλη Ευρώπη ξεδίπλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση προς τους «λαϊκιστές» της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
«Κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι όσοι θέλουν να την αλλάξουν, αλλά οι λαϊκιστές της δεξιάς και η ακροδεξιά που θέλουν να τη διαλύσουν.
Η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης απαιτεί την δημιουργία πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην ανοιχτή εκδήλωση (στο ξενοδοχείο «Τιτάνια») για την παρουσίαση του «Απολογισμού 2014-2016», μιας συνοπτική έκδοσης με αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη στα δύο αυτά χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας.
«Πρέπει οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, να δουλέψουμε από κοινού για μια μεγάλη και αναγκαία πολιτική στροφή για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά και στην πρόσφατη Ευρωμεσογειακή Σύνοδο στην Αθήνα:
«Η διαδικασία που ξεκίνησε στη Μπρατισλάβα και θα ολοκληρωθεί στη Ρώμη το 2017, ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της Ε.Ε. να παραμείνει ενωμένη.
Η Ρώμη, το Μάρτη του 2017, πρέπει να οριοθετήσει μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη, πολιτικά ισοδύναμη της Συνθήκης της Ρώμης.
Αν η Ε.Ε. δεν αλλάξει, θα αντιμετωπίσει ισχυρά υπαρξιακά διλήμματα».
Στη συνέχεια, τόνισε πως πρέπει επιτέλους να δοθεί διέξοδος στην οικονομική κρίση, τονίζοντας πως απαιτείται ευελιξία στην οικονομική πολιτική, στο πακέτο Juncker και στις πολιτικές κοινωνικές συνοχής.
Επίσης, δεν παρέλειψε να ανφερθεί και στο πολύ σημνατικό κομμάτι της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους:
«Η χώρα μας δικαιούται συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση χρέους, χωρίς νέες παρατάσεις και αναστολές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης