Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Ο Ιησούς Χριστός, οι αποκρατικοποιήσεις και ο Χουντίνι

Σπίρτζης: Ο Ιησούς Χριστός, οι αποκρατικοποιήσεις και ο Χουντίνι
Ο υπουργός Υποδομών περιέγραψε στη Βουλή τους λόγους για τους οποίους αν και οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στο υπερταμείο δεν θα ιδιωτικοποιηθούν
Με αναφορές στον Ιησού Χριστό και τον Χουντίνι περιέγραψε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης περιέγραψε στη Βουλή τους λόγους για τους οποίους δεν θα ιδιωτικοποιηθούν οι υπερχρεωμένες δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στο υπερταμείο.
Όπως επεσήμανε λοιπόν ο κ. Σπίρτζης κατά την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, το ύψος των οφειλών τους το καθιστά απαγορευτικό.
Με αφορμή την περίπτωση των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε. που έχουν οφειλές και εντάσσονται στο υπερταμείο, ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι «δεν μπορεί ένας οργανισμός που δεν έχει περιουσία, που έχει απίστευτο χρέος και οφειλές από το παρελθόν να λέμε ότι πάει για ιδιωτικοποίηση.
Αυτό είναι του Χουντίνι».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν μπορεί με τους κανόνες της αγοράς που επικαλείται η νεοφιλελεύθερη πτέρυγα και όσοι άλλοι τους σιγοντάρουν της Βουλής να υπάρχει ιδιώτης που θα πάρει εταιρεία με 800 εκατ. δάνειο και δεν έχει περιουσία.
Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα μπορούσε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης