Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ): Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το προσφυγικό

Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ): Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το προσφυγικό
«Το μάθημα των Θρησκευτικών χρειάζεται αλλαγές και βελτιώσεις σε πολλά επίπεδα», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης
«Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις πάνω στο ζήτημα του Προσφυγικού, καθώς αφορά ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και σε καμία περίπτωση τα hotspots δε μπορούν να εκλαμβάνονται ως πηγή κέρδους», ανέφερε ο Π. Χρηστίδης, Εκπροσώπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Ο ίδιος για τις δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, Οδ. Βουδούρη, σημείωσε «ο κ. Βουδούρης δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ο κ. Μουζάλας είναι «γυμνός» και ότι υπάρχει μία συνεργάτης του, η οποία πρωταγωνιστεί στον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού»
Κάνοντας αναφορά στον υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «ο κ. Φίλης ενεργεί ως «αντιπερισπασμός» της Κυβέρνησης.
Πρόκειται για την «αριστερή καβάτζα» του κ. Τσίπρα, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.
Ο κ. Φίλης επιλέγει να ανοίξει τη συζήτηση περί Χούντας, περί Εμφυλίου, προκειμένου να ικανοποιήσει το κομματικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς έπραξε και με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων».
Όπως τόνισε ο κ. Χρηστίδης,  «ο κάθε πολίτης διακρίνεται από προσωπικές απόψεις και φρονήματα για τη θρησκεία.
 Ωστόσο δε θα πρέπει να χρησιμοποιούμε θέματα, τα οποία για την ελληνική κοινωνία είναι σημαντικά με σκοπό να διχάσουμε εκ νέου τους πολίτες. Παρακολουθούμε τις ενέργειες μιας συγκυβέρνησης, η οποία λειτουργεί με όρους, «καλού και κακού αστυφύλακα» και «αριστερού και δεξιού αστυφύλακα», κατηγορώντας ο ένας τον άλλο για ρατσισμό.
Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα δε μπορεί να προχωρήσει, όταν υπάρχουν ιδεολογικές συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης.
Πρόκειται για την πιο δεξιά και νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση».
Όπως είπε, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εκχωρεί όλα όσα ισχυριζόταν ότι δε θα εκχωρήσει ποτέ, διεξήγαγε δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ και τώρα την εντάσσει για 99 χρόνια στο υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.
Ο κ. Φίλης όντας σε πλήρη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, δημιουργεί την εν λόγω συζήτηση προκειμένου να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.
Συνιστά ντροπή για την Κυβέρνηση και την Αριστερά».
Για τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε τη συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών και για το πως θα πρέπει να διδάσκεται εντός του σχολείου.
 Η συζήτηση για το συγκεκριμένο, όπως και για πολλά άλλα μαθήματα, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς την ουσία, κάτι που δε μπορεί να γίνει σε σύγκρουση με την Εκκλησία.
Το μάθημα των Θρησκευτικών χρειάζεται αλλαγές και βελτιώσεις σε πολλά επίπεδα».
«Είναι μία σοβαρή αλλαγή η περίληψη και η αναγνώριση άλλων θρησκειών, αλλά αυτή θα πρέπει να γίνει με καλούς όρους με την Εκκλησία», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης