Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Η κυβέρνηση καλύπτει τις μπίζνες σίτισης στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

ΝΔ: Η κυβέρνηση καλύπτει τις μπίζνες σίτισης στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
Ο διαγωνισμός μοιάζει να έχει "φτιαχτεί" ώστε να πριμοδοτηθούν συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες κέιτερινγκ
Για χοντρές μπίζνες στα Δωδεκάνησα με την σίτιση των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ.
Όπως αναφέρει ο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, οι διαγωνισμοί με τους οποίους έχουν επιλεγεί οι εταιρείες για τη σίτιση στα hot spots είναι φωτογραφικοί " και κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα συγκεκριμένων εταιρειών.
Ο κ Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αντί να διερευνήσει τις καταγγελίες του για ατασθαλίες στη διαχείριση κονδυλίων, έκανε δεκτή την παραίτηση.
Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος επισήμανε πως τους διαγωνισμούς για τα κέντρα φιλοξενίας και τα hot spots τους κάνουν τα γενικά επιτελεία, σε μηνιαίο επίπεδο. Παράλληλα, ο υπουργός επέμεινε πως "πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κινείται και η τοπική οικονομία".
Από την πλευρά του ο βουλευτής των AΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος δήλωσε πως "η προβοκάτσια στον διαγωνισμό είναι σαφής" προσθέτοντας μάλιστα ότι "πρέπει να πέσουν κεφάλια".
"Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αυτοέλεγχο ηθικής βάσης" σχολίασε η βουλευτής του κόμματος Εύη Καρακώστα αναφερόμενη στο θέμα.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, επιχειρηματίες από τα Δωδεκάνησα υποστηρίζουν ότι με τους όρους που έχουν τεθεί καμία τοπική εταιρεία δεν μπορεί να διεκδικήσει το έργο της σίτισης των περίπου 1.000 προσφύγων στο hotspot της Κω ή των περίπου 600 που φιλοξενούνται στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέρου.
Καταγγέλλουν μάλιστα ότι ο διαγωνισμός μοιάζει να έχει "φτιαχτεί" ώστε να πριμοδοτηθούν συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες κέιτερινγκ οι οποίες διαθέτουν προμαγειρεμένα ή κατεψυγμένα γεύματα.
Μεταξύ των όρων που έχουν τεθεί για να επιλεγεί μία εταιρεία, είναι να έχει κύκλο εργασιών 3,8 εκατ. ευρώ ετησίως ή αλλιώς περίπου 316.667 ευρώ το μήνα, ενώ μέχρι πρότινος η πρόβλεψη ήταν για μηνιαίο κύκλο εργασιών περίπου 136.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης