Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τόσκας: Η κυβέρνηση εστιάζει στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών αστυνόμευσης

Τόσκας: Η κυβέρνηση εστιάζει στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών αστυνόμευσης
Ο Τόσκας είπε πως παραμένει το πρόβλημα με τα «μικρά» εγκλήματα (π.χ. κλοπές) γι' αυτό, εξήγησε, ότι το σχέδιο της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας επικεντρώνεται στο να κατέβουν περισσότεροι αστυνομικοί στο πεζοδρόμιο
Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που προσπαθεί να κινηθεί στη λογική της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών στον τομέα της αστυνόμευσης, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στη συζήτηση επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για την «Έξαρση Εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας».
Ο υπουργός υπεραμύνθηκε του έργου του, τόσο ως προς το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας - λέγοντας μάλιστα πως κατέστη επιτακτική ανάγκη λόγω της αδράνειας που είχε επιδειχθεί τόσα χρόνια - όσο και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος
Ο Τόσκας απέκρουσε τις σχετικές αναφορές των βουλευτών της Ν.Δ. περί του «άβατου» των Εξαρχείων και για εκτίναξη της εγκληματικότητας εκεί εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, κατηγόρησε την Ν.Δ. ότι «θωπεύει ακροδεξιά αυτιά».
Ο υπουργός ανέφερε επίσης, πως με βάση τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών, καταγράφεται μείωση στα ποσοστά του «μεγάλου» εγκλήματος και αφού έκανε λόγο για την αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας των ναρκωτικών στα Εξάρχεια, απηύθυνε το ερώτημα πότε έγινε παρόμοια επιχείρηση επί των ημερών της Ν.Δ..
Ακόμη, είπε πως έγιναν 86 συλλήψεις «μπαχαλάκηδων» εντός του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός είπε πως παραμένει το πρόβλημα με τα «μικρά» εγκλήματα (π.χ. κλοπές) γι' αυτό, εξήγησε, ότι το σχέδιο της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας επικεντρώνεται στο να κατέβουν περισσότεροι αστυνομικοί στο πεζοδρόμιο, κοντά στον πολίτη και να αφαιρεθούν από την προστασία υψηλών προσώπων.
Στο σημείο αυτό, είπε πως ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολούνται σε πρόσωπα είναι πολύ υψηλός και σημείωσε ότι υφίστανται πιέσεις προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να μην αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Αναφερόμενος στην Ειδομένη, είπε πως έφυγαν από εκεί μέσα σε λίγες ημέρες 13 χιλιάδες άνθρωποι και αντιπαρέβαλε με την κατάσταση στο Καλαί, που υπάρχουν 3.500 πρόσφυγες επί επτά χρόνια και «μάλιστα οι γαλλικές αρχές προβληματίζονται και θέλουν να πάρουν μαθήματα, να δουν με ποιον τρόπο ενεργήσαμε εμείς».
«Έγινε έργο χωρίς προτεραιότητες», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας επισημαίνοντας πως δεν υπήρχε σύνδεση με την κοινωνία, «η κοινωνία έβλεπε απέναντι την αστυνομία» και σημείωσε ότι αυτό πλέον αλλάζει γι αυτό και παρατηρούνται επιτυχίες της Αστυνομίας, «δίνεται πρωτοβουλία στον αστυνομικό».
Σχετικά με την Ομάδα Δέλτα, αιτιολόγησε πως έγινε μια ομάδα «δημιουργίας επεισοδίων και όχι πρόληψης και καταστολής».
Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση, ότι έκανε επιχειρήσεις εντυπώσεων στα Εξάρχεια «με κάμερες τοποθετημένες και άλλα τέτοια αστεία πράγματα».
«Πότε κάηκε η Αθήνα, πότε πέταγαν τα ψυγεία, πότε έγιναν τα μεγάλα επεισόδια του Πολυτεχνείου, πότε τόλμησε η Αστυνομία να μπει στα Εξάρχεια συστηματικά με πληροφορίες; Πότε συλλάβατε κάποιον που χτύπησε αστυνομικό;» ρώτησε και κατέληξε λέγοντας πως «Αναγκαστήκαμε να στήνουμε επιχειρήσεις και συστήματα πληροφοριών από την αρχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης