Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Να διερευνηθούν οι πρόσφατες επιθέσεις στο Χαλέπι

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Να διερευνηθούν οι πρόσφατες επιθέσεις στο Χαλέπι
Ο κ.Lavrov τόνισε πως η συμφωνία Ουάσνγκτον – Μόσχας για τη Συρία δεν πρέπει να κλονιστεί
Να διερευνηθούν διεξοδικά οι πρόσφατες επιθέσεις στο Χαλέπι και την Deir ez-Zor πρότεινε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, κατά τη σημερινή (23/9) του τοποθέτηση στην 71η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Σημειώνεται πως από χθες το Χαλέπι βιώνει άνευ προηγουμένου βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζονται εμπράκτως από η Μόσχα.
Ο κ.Lavrov τόνισε πως η συμφωνία Ουάσνγκτον – Μόσχας για τη Συρία δεν πρέπει να κλονιστεί, σχολιάζοντας πως «θα ήταν επικίνδυνο να επαναληφθούν παλιότερα λάθη».
«Είναι επείγουσα ανάγκη τώρα να αποφύγουμε την κατάρρευση αυτής της συμφωνίας, να ερευνήσουμε αμερόληπτα και διεξοδικά τα περιστατικά στο Χαλέπι και στην Deir ez-Zor που την εκτροχιάζουν, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι πολλοί θα ήθελαν να σαμποτάρουν την κοινή προσέγγιση στην επίλυση της συριακής σύγκρουση», δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας σε συλλογικές προσπάθειες για να αποτραπεί η καταστροφή στην Συρία.
Επίσης, υπογράμμισε πως είναι αναγκαίος ο τρομοκρατών από την αποκαλούμενη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση.
«Η λύση στη Συρία είναι αδύνατη χωρίς την συντριβή του Ισλαμικού Κράτους, της Al-Nusra Front και των λοιπόν τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η απροθυμία του Διεθνούς Συνασπισμού να προβεί σε αυτόν τον διαχωρισμό φαίνεται να υποδηλώνει ότι εξακολουθούν να επιθυμούν την αποκαθήλωση του Σύρου Προέδρου Bashar al-Assad», σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης