Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός «μάχης» από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Hollande σε νέα δημοσκόπηση

Εκτός «μάχης» από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Hollande σε νέα δημοσκόπηση
Η Marine Le Pen αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση του Elabe ως η υποψήφια με τη μεγαλύτερη ικανότητα να αναμορφώσει τη Γαλλία και να διατηρήσει το σύστημα κοινωνικής της ασφάλισης στη σημερινή του μορφή
Εκτός εκλογικής μάχης για την προεδρία της Γαλλίας αναμένεται να βρεθεί μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών του 2017 ο Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, ανεξάρτητα από το ποιοί θα είναι οι αντίπαλοί του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Elabe για τη Les Echos και το Radio Classique που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016.
Τόσο ο πρώην πρόεδρος Nicolas Sarkozy, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός, Alain Juppe, θα κατάφερναν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όποιος από τους δύο και αν κέρδιζε το «χρίσμα» του υποψηφίου προέδρου του δεξιού Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Μόλις επτά μήνες μακριά από την προγραμματισμένη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ο Hollande εμφανίζεται στη δημοσκόπηση ανίκανος να κερδίσει περισσότερες ψήφους ακόμα από τον πρώην υπουργό του των Οικονομικών, Emmanuel Macron.
Στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών προβλέπεται πως θα βρίσκεται η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, ανεξάρτητα από το ποιοί θα είναι οι αντίπαλοί της.
Μάλιστα, η Le Pen αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση ως η υποψήφια με τη μεγαλύτερη ικανότητα να αναμορφώσει τη Γαλλία και να διατηρήσει το σύστημα κοινωνικής της ασφάλισης στη σημερινή του μορφή (20% Le Pen, 16% Juppe, 13% Sarkozy, 7% Hollande, επί του συγκεκριμένου ζητήματος).
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ολοένα και μεγαλύτερη ενίσχυση της απήχησης του προεδρικού υποψηφίου του Αριστερού Μετώπου, Jean-Luc Melenchon, ο οποίος προβλέπεται ότι θα λάμβανε 15% των ψήφων - όσο και ο Hollande - αν υποψήφιος της Δεξιάς ήταν ο Juppe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης