Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γεροβασίλη: Εθνική ανάγκη η παραγωγική, κοινωνική και πολιτιστική ανασυγκρότηση

Γεροβασίλη: Εθνική ανάγκη η παραγωγική, κοινωνική και πολιτιστική ανασυγκρότηση
«Ο σχεδιασμός της ανασυγκρότησης, πρέπει να γίνει με μέριμνα για τις ιδιαιτερότητες των ορεινών και απομονωμένων περιοχών»
Ως «εθνική ανάγκη» χαρακτήρισε την παραγωγική, κοινωνική και πολιτιστική ανασυγκρότηση της χώρας μας η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Η κα Γεροβασίλη παρευρέθηκε στο 8ο συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας με θέμα, «η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών όγκων και των γεωγραφικά απομονωμένων περιοχών», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το απόγευμα, στο Μέτσοβο.
«Ο σχεδιασμός της ανασυγκρότησης, πρέπει να γίνει με μέριμνα για τις ιδιαιτερότητες των ορεινών και απομονωμένων περιοχών», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «πολύτιμη» τη συνεισφορά του Πολυτεχνείου στην αξιοποίηση των ορεινών περιοχών.
«Η οικονομική κρίση ήρθε να προστεθεί στα χρόνια προβλήματα της ελληνικής ορεινής περιφέρειας και τόνισε ακόμη περισσότερο τις αδυναμίες της Πολιτείας. Ανέδειξε την παραδοσιακή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας και τα τραγικά αποτελέσματα που είχε η αποσπασματική στήριξη δράσεων και η στήριξη ημετέρων, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό.
Οι (προηγούμενες) κυβερνήσεις δεν φρόντισαν να θωρακίσουν τις ορεινές περιοχές από τα επιπρόσθετα προβλήματα που προκαλούσε η ακολουθούμενη πολιτική. Αντίθετα, τις απογύμνωσαν ακόμη περισσότερο, από βασικές παροχές.
Έκλεισαν σχολεία και μονάδες υγείας.
Προκάλεσαν σοβαρά κενά στο έμψυχο δυναμικό.
Τα παχιά λόγια για την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, ξεφούσκωναν μετά από λίγους μήνες.
Οι κάτοικοι απέμειναν με τα κουφάρια μεγάλων έργων και εγκαταλελειμμένες ή στα όρια της επιβίωσης μονάδες παραγωγής», πρόσθεσε η κυβερνητική αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης