Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Αρχές 2017 η ενεργοποίηση του άρθρου 50 για Brexit - Δεν χρειάζονται 2 χρόνια διαπραγματεύσεων

Johnson: Αρχές 2017 η ενεργοποίηση του άρθρου 50 για Brexit - Δεν χρειάζονται 2 χρόνια διαπραγματεύσεων
«Όχι μόνον αγοράζουμε περισσότερα γερμανικά αυτοκίνητα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά πίνουμε και περισσότερο ιταλικό κρασί από οποιονδήποτε άλλον - [Η Ε.Ε.] Δεν θα διακινδυνεύσει αυτά τα πράγματα»
Στις αρχές του 2017 σχεδιάζει το Ηνωμένο Βασίλειο να ενεργοποιήσει το περίφημο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, με το οποίο θα ξεκινήσουν επισήμως οι διαπραγματεύσεις της χώρας με την Ε.Ε. για τους όρους αποχώρησής της από την Ένωση (Brexit), την οποία αποφάσισε η πλειοψηφία των Βρετανών στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Αυτό δήλωσε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson, σύμφωνα με τον οποίο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ενδεχομένως να διαρκέσουν λιγότερο από τα δύο χρόνια που προβλέπονται κατά μέγιστο χρονικό όριο από τη Συνθήκη της Λισσαβώνας.
Μιλώντας στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News, ο Johnson - ένας από τους μαχητικότερους υποστηρικτές του Brexit την περίοδο πριν το δημοψήφισμα - εκτιμά ότι η Βρετανία θα καταφέρει να «πάρει πίσω τον έλεγχο», διαπραγματευόμενη με την Ε.Ε. μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου αλλά και μια ευνοϊκή συμφωνία για την παροχή χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών.
«Θα επωφεληθούμε από καταπληκτικές ευκαιρίες διεξαγωγής ελεύθερου εμπορίου με τους φίλους μας στην Ε.Ε.. Όχι μόνον αγοράζουμε περισσότερα γερμανικά αυτοκίνητα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά πίνουμε και περισσότερο ιταλικό κρασί από οποιονδήποτε άλλον - [Η Ε.Ε.] Δεν θα διακινδυνεύσει αυτά τα πράγματα», όπως εκτίμησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.
Επισημαίνεται, ότι η κατά μέγιστο όριο διετής περίοδος διαπραγματεύσεων που προβλέπεται κατά την αποχώρηση μιας χώρας-μέλους από την Ε.Ε. είναι δυνατόν να παραταθεί μόνο μετά από ομόφωνη απόφαση των υπολειπόμενων (27) χωρών-μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης