Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολύσεις 3 χιλ. εργαζομένων της σχεδιάζει η Ericsson λόγω μειωμένης ζήτησης

Απολύσεις 3 χιλ. εργαζομένων της σχεδιάζει η Ericsson λόγω μειωμένης ζήτησης
Από το κλείσιμο των δύο τελευταίων γραμμών παραγωγής της στη Σουηδία, η Ericsson εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει 313 εκατ. ευρώ, βάζοντας παράλληλα τέλος σε μια περίοδο 140 ετών αδιάλειπτης παραγωγής στη χώρα
Την απόλυση 3 χιλιάδων εργαζομένων της σχεδιάζει η εταιρεία παραγωγής εξοπλισμού κινητών τηλεπικοινωνιών Eriscsson, η οποία προσανατολίζεται στο κλείσιμο των δύο τελευταίων γραμμών παραγωγής (Boras και Kumla) που διατηρούσε στη Σουηδία ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εξοικονόμησης λειτουργικού κόστους.
Η Ericsson είχε ήδη ανακοινώσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα περικοπής εξόδων 1 δισ. ευρώ το 2014, ενώ από τον Ιούλιο του 2016 είχε προειδοποιήσει ότι θα κλιμακώσει τις δράσεις μείωσης του λειτουργικού της κόστους λόγω επιδείνωσης των συνθηκών στην αγορά που απευθύνεται.
Από το κλείσιμο των δύο τελευταίων γραμμών παραγωγής της στη Σουηδία, η Ericsson εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει 313 εκατ. ευρώ, βάζοντας παράλληλα τέλος σε μια περίοδο 140 ετών αδιάλειπτης παραγωγής στη χώρα, με την εταιρεία να έχει ξεκινήσει την ιστορία της ως παραγωγός τηλεγράφων και τηλεφωνικού εξοπλισμού.
Η Ericsson διαθέτει 120 χιλιάδες υπαλλήλους παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων 17 χιλιάδες στη Σουηδία.
Αντιμετωπίζει προβλήματα μειωμένης ζήτησης για τα προϊόντα της από τις ανεπτυγμένες αγορές, στις περισσότερες από τις οποίες τα δίκτυα κινητών τηλεπικοινωνιών τελευταίας τεχνολογίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης