Αναδιοργάνωση και εξοικονόμηση πόρων στην Ελληνική Αστυνομία προανήγγειλε ο Τόσκας

Αναδιοργάνωση και εξοικονόμηση πόρων στην Ελληνική Αστυνομία προανήγγειλε ο Τόσκας
Με την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας επιτυγχάνεται μείωση κατά 21% του συνολικού αριθμού των περιφερειακών υπηρεσιών, αλλά και μείωση κατά 10% των καταβαλλόμενων μισθωμάτων
Το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίασαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Το σχέδιο περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων και άλλων υπηρεσιών στη λογική του σχεδίου «Καλλικράτης» της τοπικής αυτοδιοίκησης, ίδρυση άλλων εκεί που κρίνεται πως υπάρχει ανάγκη, αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων και εσωτερικές παρεμβάσεις, με γνώμονα, όπως είπε ο κ. Τόσκας, την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας στον σκοπό της, που είναι η δίωξη του εγκλήματος και η δημόσια τάξη.
Ο Τόσκας ανέφερε, ότι το σχετικό προεδρικό διάταγμα θα είναι έτοιμο το αργότερο σε 15 ημέρες, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν σταλεί όλες οι διαταγές για την αποδέσμευση συνολικά 700 αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων, οι οποίοι θα μετακινηθούν αμέσως στις νέες υπηρεσίες τους και ο ίδιος θα δώσει συγκεκριμένους αριθμούς και στοιχεία για τις μετακινήσεις.
Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα διατεθούν για τη δημιουργία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, οι οποίες διπλασιάζονται στην Αττική, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στη δίωξη του εγκλήματος.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, με την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας επιτυγχάνεται:
- Μείωση 21% του συνολικού αριθμού των περιφερειακών υπηρεσιών.
- Εξοικονόμηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 12,7%, οι οποίες θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες βάσει των πραγματικών αναγκών.
- Μείωση κατά 10% των καταβαλλόμενων μισθωμάτων (χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα λειτουργίας των υπηρεσιών που συγχωνεύονται). Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αγορά περιπολικών, καύσιμα και άλλα λειτουργικά έξοδα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS