Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Περί τα 63 εκατ της ΑΜΚ του 2015 και 120 εκατ του 2013 της Attica bank είναι παράτυπα… και οι ηθικές αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Περί τα 63 εκατ της ΑΜΚ του 2015 και 120 εκατ του 2013 της Attica bank είναι παράτυπα… και οι ηθικές αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τέσσερις οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που ενεπλάκησαν στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank.
Περί τα 183 εκατ ευρώ των  δύο αυξήσεων κεφαλαίου του 2013 και 2015 της Attica bank φαίνεται ότι είναι προκλητικά παράτυπα.
Με βάση αξιόπιστη τραπεζική και θεσμική πηγή «στην αύξηση κεφαλαίου του 2015 της Attica bank έχει ανακύψει πρόβλημα με 63 εκατ ευρώ σε σύνολο 681 εκατ που καλύφθηκαν.
Να σημειωθεί ότι η Attica bank πέραν των 63 εκατ έχει και πρόσθετο κεφαλαιακό άνοιγμα 70 εκατ ώστε να καλύψει πλήρως τις κεφαλαιακές υποχρεώσεις των 748,74 εκατ ευρώ.
Ακόμη τα 70 εκατ δεν έχουν καλυφθεί αλλά έχουν προκύψει και τα 63 εκατ όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews από τον SSM.
Οι πληροφορίες του bankingnews έκαναν λόγο για 69 εκατ παράτυπα κεφάλαια.
Όμως ενώ εστιάζονται όλοι στα 63 εκατ της ΑΜΚ του 2015, φαίνεται ότι υπάρχει και ένα σοβαρό πρόβλημα στην αύξηση κεφαλαίου του 2013 καθώς με βάση πληροφορίες οι παρατυπίες φθάνουν τα 120 εκατ σε σύνολο αύξησης 434 εκατ ευρώ.
Άρα η Attica bank έχει 183 εκατ παράτυπων κεφαλαίων, χρειάζεται να καλύψει ομολογιακό 70 εκατ και να αποπληρώσει σε επόμενη φάση και άλλα 100 εκατ από προνομιούχες μετοχές.
Συνολικά δηλαδή προκύπτει ένα κεφαλαιακό ζήτημα 353 εκατ ευρώ»
Το ζήτημα των 183 εκατ ευρώ τα 120 εκατ αφορούν την ΑΜΚ του 2013 και 63 εκατ την αύξηση κεφαλαίου του 2015 και των μεγάλων παρατυπιών που υπήρξαν εγείρει ερωτηματικά για τις πρακτικές που έχει ακολουθήσει η Attica bank.
Στην αξιολόγηση της Attica bank από τον SSM και την ΤτΕ από την Ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή που ασκεί εποπτεία στις μεγάλες τράπεζες και την ΤτΕ προέκυψαν πολύ σοβαρά ζητήματα
Με την ΑΜΚ και τα 63 εκατ
Με δάνεια που χορηγήθηκαν παράτυπα χωρίς καμία τραπεζική αξιολόγηση
Με πρακτικές που ακολουθήθηκαν ώστε να δανειοδοτούνται φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες σε κάθε κυβέρνηση.
Η Attica bank πραγματικά χρειάζεται όχι 70 εκατ αλλά άλλα 353 εκατ ευρώ κεφάλαια ώστε να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος αλλά και για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα στην Attica bank

H Attica bank στο παρελθόν αποτέλεσε όργανο των κυβερνητικών παρεμβάσεων και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ευνοήθηκαν δανειακά χρησιμοποιώντας την Attica bank ως παραμάγαζο.
Οι σοβαρότατες εγκληματικές παραλείψεις των κομμάτων και της Attica bank διαμόρφωσαν ένα σκηνικό διαπλοκής.
Μια μικρή ασήμαντη τράπεζα χωρίς καμία παρέμβαση εμφανιζόταν ότι η κοιτίδα της διαπλοκής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρ΄ όλα αυτά δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα γύρω από την Attica bank.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να χτίσει την δική του διαπλοκή με στήριγμα την Attica bank;
Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωσε και τον τελευταίο επιχειρηματία για να επενδύσει στην αύξηση κεφαλαίου του 2015 των 748,44 εκατ που καλύφθηκαν τελικώς τα 681 εκατ τι σκοπιμότητες είχε;
Π.χ. όταν σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τηλεφωνούσαν σε επιχειρηματίες λέγοντας «πήρες την… τάδε δουλειά ήρθε η ώρα να ανταποδώσεις το deal με συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank» αυτό ήταν οργανωμένο σχέδιο ελέγχου της διαπλεκόμενης Attica bank;
Ξαφνικά αποδείχθηκε ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας τον οποίο έχει στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ…εξάντλησε τα όρια δανειοδότησης του από την Attica bank.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – αυτό το ηθικά πλασμένο κόμμα – έδωσε τιτάνια μάχη για να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου του 2015;
Γιατί ανησυχούσε για τις καταθέσεις των πολιτών της Attica bank;
Γιατί αποδεικνύεται ότι επιχειρηματίες φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ… όλως τυχαίως έχουν δανειοδοτηθεί από την Attica bank;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα στην Attica bank, προσπάθησε να στήσει την δική του διαπλοκή, αυτό είναι βέβαιο 100%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την Attica bank ως παραμάγαζο έτσι εξηγούνται τα περί παράλληλου τραπεζικού συστήματος.
Ο ΣΥΙΖΑ είχε σχέδιο και το σχέδιο δεν διέφερε από το αντίστοιχο απαράδεκτο... σχέδιο των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Υποσημείωση

Δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τέσσερις οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που ενεπλάκησαν στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank.
Δεν τους ενδιέφερε τι συνέβαινε στις συστημικές τράπεζες αλλά το πώς θα διασωθεί η Attica bank;
Είναι προφανές λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να στήσει την δική του διαπλοκή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης