Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Τον Φεβρουάριο 2017 και όχι τον Νοέμβριο 2016 η νέα μείωση επιτοκίων από την BoE

tags :
Rabobank: Τον Φεβρουάριο 2017 και όχι τον Νοέμβριο 2016  η νέα μείωση επιτοκίων από την BoE
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στη μηνιαία δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν ότι οι προβλέψεις για το οικονομικό outlook του 2017 θα είναι οι χειρότερες από την τελευταία ύφεση του 2009
Μείωση των επιτοκίων από την Bank of England τον Φεβρουάριο του 2017 και όχι τον Νοέμβριο, προβλέπει η επικεφαλής συναλλάγματος της Rabobank, Jane Foley, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.
Για την Τράπεζα της Αγγλίας τα σημάδια ανθεκτικότητας της βρετανικής οικονομίας από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και την επικράτηση του Brexit, δεν έχουν διαφοροποιήσει το outlook της οικονομίας.
Γι αυτό το λόγο παραμένουν ζωντανές οι προσδοκίες των αναλυτών για μια νέα μείωση των επιτοκίων, πριν τα τέλη του έτους, σχολιάζει το Bloomberg.
Ωστόσο η Rabobank δεν βλέπει μια νέα μείωση του επιτοκίου.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στη μηνιαία δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν ότι οι προβλέψεις για το οικονομικό outlook του 2017 θα είναι οι χειρότερες από την τελευταία ύφεση του 2009.
Μία μικρή πλειοψηφία εκτιμά ότι η ΒοΕ θα μειώσει περαιτέρω το επιτόκιο από το ιστορικό χαμηλό του 0,25% τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης