Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις 500 εκατ. δολ. σε δράσεις που σχετίζονται με πρόσφυγες προανήγγειλε ο Soros

Επενδύσεις 500 εκατ. δολ. σε δράσεις που σχετίζονται με πρόσφυγες προανήγγειλε ο Soros
Soros: «Θα επενδύσουμε σε νέες εταιρείες, σε υφιστάμενες εταιρείες, σε πρωτοβουλίες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από μετανάστες και πρόσφυγες»
Το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 455 εκατ. ευρώ) δεσμεύτηκε ότι θα επενδύσει σε δράσεις που σχετίζονται με το προσφυγικό ζήτημα σε διάφορα σημεία του πλανήτη ο δισεκατομμυριούχος μεγαλο-επενδυτής George Soros.
Σε άρθρο του σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ο Soros έγραψε ότι θα προσφέρει τα χρήματα αυτά στο Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας που διαθέτει, για να τα διαχειριστεί σε πρωτοβουλίες υποστήριξης των προσφύγων ανά τον κόσμο.
«Θα επενδύσουμε σε νέες εταιρείες, σε υφιστάμενες εταιρείες, σε πρωτοβουλίες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από μετανάστες και πρόσφυγες», όπως διευκρίνισε.
«Ο πρωταρχικός μας στόχος θα είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά ωφελούν τους μετανάστες και τις κοινότητες που τους φιλοξενούν», επεσήμανε ο Soros.
Ο ίδιος εξέφρασε τη βούλησή του να συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, στην προσπάθειά του να αποφασίσει ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος επένδυσης των κεφαλαίων του.
Η πρωτοβουλία του Soros αποτελεί ανταπόκρισή του στο «Κάλεσμα σε Δράση» του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, τον Ιούνιο του 2016, με το οποίο ζήτησε από τις αμερικανικές επιχειρήσεις να συνδράμουν στην επίλυση της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης