Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κύκλοι Στουρνάρα (ΤτΕ) σε Σπίρτζη για Attica Bank: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Κύκλοι Στουρνάρα (ΤτΕ) σε Σπίρτζη για Attica Bank: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»
«Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε», σημείωνε ο Χρ. Σπίρτζης 
«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» φέρεται να “απαντά” ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Στουρνάρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με κύκλους του κ. Στουρνάρα, ο διοικητής της ΤτΕ αποφαίνεται με αυτή τη φράση στις κατηγορίες του Σπίρτζη, σχετικά με την εφαρμογή του εποπτικού ρόλου της ΤτΕ στην Attica Bank από το 2011 έως και σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδιδε νωρίτερα το BankingNews.gr, στο θέμα της Attica Bank αναφέρθηκε σε μια ακόμα συνέντευξη του σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος υποστήριξε πως εάν η Attica Bank δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά της τότε και η Τράπεζα της Ελλάδας δεν έκανε καλά τη δουλειά της που την ήλεγξε.
«Στο διάστημα από το 2011 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής.
Ο φορέας που ήλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας.
Και εδώ ζούμε μία παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα.
Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε.
Άρα, αν ισχύουν όλα αυτά, πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σπίρτζης.
«Όλα αυτά εγώ ζητώ να βγουν δημόσια, στη διαφάνεια, ποιοι ελέγχθηκαν, τι πορίσματα έχουμε, ποιοι έκαναν τους έλεγχους μέχρι τώρα και τι έβγαλαν τα πορίσματα του SSM, για να καταλάβει όλος ο κόσμος αν αυτά που αναπαράγονται είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, αν είναι εν μέρει αληθή, αν είναι τελείως αληθή ή τελείως ψευδή» υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης.
Ερωτηθείς για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και για τα όσα γράφονται για τον κ.Καλογρίτσα, ο κ.Σπίρτζης τόνισε ότι εάν ισχύουν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, τότε η αρμόδια επιτροπή οφείλει να τον αποκλείσει από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης