Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Υπό έλεγχο η κατάσταση στη Λέσβο – Οι περισσότεροι μετανάστες έχουν επιστρέψει στο hot spot

Κομισιόν: Υπό έλεγχο η κατάσταση στη Λέσβο – Οι περισσότεροι μετανάστες έχουν επιστρέψει στο hot spot
«Βοηθούμε την Ελλάδα να βελτιώσουν τη διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων»
Η κατάσταση στη Λέσβο βρίσκεται υπό έλεγχο, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης, Natasha Bertaud.
«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες μας ενημέρωσαν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και οι περισσότεροι από τους μετανάστες έχουν επιστρέψει στο hot spot, όπου γίνονται προσπάθειες να επισκευαστούν οι όποιες ζημιές», υποστήριξε.
Στη συνέχεια, έκανε αναφορά και στον συνωστισμό που επικρατεί στα ελληνικά νησιά, τονίζοντας πως οι εγχώριες Αρχές ήδη μεταφέρουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε ξεχωριστά κέντρα αλλά και όσους μετανάστες δε δικαιούνται άσυλο στην Τουρκία.
Απαντώντας στο κατά πόσο οι ελληνικές αρχές απορροφούν τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, η Ευρωπαία αξιωματούχος υπενθύμισε τους δύο τρόπους χρηματοδότησης:
Την απευθείας χρηματοδότηση ΜΚΟ, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών για τη μετανάστευση και τη χρηματοδότηση των κρατικών οργανισμών.
«Βοηθούμε την Ελλάδα να βελτιώσουν τη διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική χρήση τους» υποστήριξε, τονίζοντας πως η Κομισιόν θα στείλει εμπειρογνώμονα για να παράσχει τεχνογνωσία στη διαχείριση των κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης