Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Εάν οι αγορές προεξοφλήσουν νίκη του Trump αγοράστε χρυσό - Πουλήστε ομόλογα και μετοχές

Citigroup: Εάν οι αγορές προεξοφλήσουν νίκη του Trump αγοράστε χρυσό - Πουλήστε ομόλογα και μετοχές
Η Citigroup αναφέρεται στα εργαλεία αντιστάθμισης των απωλειών σε περίπτωση που οι αγορές προεξοφλήσουν τη νίκη του Trump
Συμβουλές για να αντισταθμίσουν τις απώλειες στην περίπτωση που οι αγορές αρχίσουν να προεξοφλούν το ενδεχόμενο ο Donald Trump να κερδίσει τις εκλογές.
Όπως αναφέρεται σε σημείωμα (note) της Citigroup, οι πιθανότητες νίκης της Hillary Clinton έχουν περιοριστεί στο 60% (από 65%), ενώ πλέον ο Trump έχει 40% πιθανότητες να υπερισχύσει.
Αλλά αν οι αγορές αρχίσουν να αποτιμούν μια πιθανότητα εκλογικής νίκης του Trump κατά 85%, τότε υπάρχουν πολλά εργαλεία αντιστάθμισης.
Αρχικά, η τράπεζα αναμένει μεγάλη ισχυροποίηση του δολαρίου ιδίως έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.
Επίσης αναμένει ότι οι αποδόσεις των 10ετών και 30ετών αμερικανικών ομολόγων θα ενισχυθούν, με την καμπύλη των αποδόσεων να παρουσιάζει απότομη κλίση, ενώ επισημαίνει ότι οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντίστροφα προς τις τιμές.
Παράλληλα, η Citigroup προβλέπει ότι το credit spread ή διαφορά απόδοσης μεταξύ των αμερικανικών και των εταιρικών ομολόγων θα διευρυνθεί εν μέσω ανησυχιών για δυσμενείς εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο αλλά και λόγω του κινδύνου για ύφεση.
Την ίδια στιγμή, η τράπεζα αναμένει ότι οι παγκόσμιες μετοχές θα υποχωρήσουν για τον ίδιο λόγο, ενώ μεγάλο θα είναι το χτύπημα για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών λόγω του ισχυρότερου δολαρίου.
Σύμφωνα με τη Citigroup αυτό θα σημαίνει ότι τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα θα αποδυναμωθούν ταυτόχρονα. Αυτό είναι το σημάδι ότι οι αγορές προεξφλούν μια κρίση.
Τέλος, η Citigroup αναμένεται ότι ο χρυσός θα ενισχυθεί, πιθανότητα έως τα 1.400 δολ./ουγγιά (τώρα βρίσκεται στα 1.315 δολ.) καθώς οι επενδυτές θα αναζητούν περισσότερο ασφαλείς επενδύσεις.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι αγορές δεν προεξοφλούν μεγάλη πιθανότητα για νίκη του Trump, δήλωσε Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης