Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi προς Weidmann: Κοίτα τη δουλειά σου και τα χάλια των γερμανικών τραπεζών

Renzi προς Weidmann: Κοίτα τη δουλειά σου και τα χάλια των γερμανικών τραπεζών
Η κλιμάκωση του επικριτικού δημόσιου λόγου του Renzi προς Ευρωπαίους ηγέτες και θεσμούς τις τελευταίες ημέρες αντικατοπτρίζουν αυτό που ο ίδιος αναγνωρίζει ως μια ανεπαρκή αντίδραση της Ε.Ε. απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας και της μετανάστευσης στην Ευρώπη
Να κοιτάζει τη δουλειά του και να εστιάσει στην αναδιάρθρωση του γερμανικού τραπεζικού συστήματος κάλεσε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη, Jens Weidmann ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, μετά από προτροπές του πρώτου προς την Ιταλία να μειώσει το τεράστιο δημόσιο χρέος της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακορείου Reuters, ο Renzi επεσήμανε από τη Νέα Υόρκη σε δημοσιογράφους, ότι ο Weidmann οφείλει να λύσει το πρόβλημα των γερμανικών τραπεζών που διαθέτουν «εκατοντάδες επί εκατοντάδων επί εκατοντάδων δισ. ευρώ σε παράγωγα» στα λογιστικά βιβλία τους.
Η κλιμάκωση του επικριτικού δημόσιου λόγου του Renzi προς Ευρωπαίους ηγέτες και θεσμούς τις τελευταίες ημέρες αντικατοπτρίζουν αυτό που ο ίδιος αναγνωρίζει ως μια ανεπαρκή αντίδραση της Ε.Ε. απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας και της μετανάστευσης στην Ευρώπη.
Ο ίδιος, έχει ποντάρει το πολιτικό του μέλλον στο ιταλικό δημοψήφισμα συνταγματικής μεταρρύθμισης που θα διεξαχθεί εντός του Φθινοπώρου 2016 με στόχο τη μετατροπή της ιταλικής Γερουσίας, από Γερουσία της Ιταλικής Δημοκρατίας σε Γερουσία των Περιφερειών, που θα συνίσταται από 100 γερουσιαστές (κυρίως σύμβουλοι περιφερειών και δήμαρχοι).
Σε συνέντευξή του στην καθημερινή έκδοση της ιταλικής εφημερίδος La Stampa που δημοσιεύτηκε στο σημερινό της φύλλο, ο Weidmann ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Ιταλία οφείλει να περιορίσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, για να αποφύγει τη δημιουργία αμφιβολιών αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης