Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξασθένηση 0,22% του δολαρίου εν όψει νομισματικών συνεδριάσεων BoJ και Fed

Εξασθένηση 0,22% του δολαρίου εν όψει νομισματικών συνεδριάσεων BoJ και Fed
Αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 ξεκινούν διήμερες συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής τόσο στην κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), όσο και στην επιτροπή FOMC της Federal Reserve
Με μικρή εξασθένηση στη διεθνή αγορά συναλλάγματος «υποδέχεται» το δολάριο ΗΠΑ την έναρξη αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 διήμερων συνεδριών νομισματικής πολιτικής τόσο στην κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), όσο και στην επιτροπή FOMC της Federal Reserve.
Οι προσδοκίες της αγοράς είναι, ότι οιαδήποτε μεταβολή στην νομισματική πολιτική της BoJ ανακοινωθεί μεθαύριο Τετάρτη δεν θα οδηγήσει σε εξασθένηση του ιαπωνικού γιέν, ενώ η Fed εκτιμάται πως θα απόσχει από την άμεση αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου.
Ιδιαίτερα στη συνεδρίαση της BoJ, είναι προγραμματισμένη μια εκτενής αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της νομισματικής πολιτικής της, που περιλαμβάνει αρνητικά παρεμβατικά επιτόκια και ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η αγορά συναλλάγματος φαίνεται να εκτιμά, ότι προς το παρόν η BoJ δεν θα αποφασίσει νέα αύξηση της αξίας του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθεί, ενώ κρίνεται σχεδόν απίθανη μια περαιτέρω μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων του γιέν, που ήδη έχουν προκαλέσει πολλαπλές στρεβλώσεις στην καταναλωτική συμπεριφορά και στην αποταμίευση των Ιαπώνων, καθώς και στην αγορά ομολόγων.
Μάλιστα, μετά την παροδική εξασθένηση του γιέν που ακολούθησε την ανακοίνωση της μείωσης ενός επιτοκίου της BoJ σε αρνητικό επίπεδο για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2016, το ιαπωνικό νόμισμα έκτοτε καταγράφει συναλλαγματικά κέρδη 16%.
Ο δολαριακός δείκτης DXY - ένα συναλλαγματικό «καλάθι» ισοτιμιών του δολαρίου ΗΠΑ έναντι έξι κύριων νομισμάτων - καταγράφει (19:00) ημερήσια υποχώρηση 0,22% - στις 95.819 μονάδες - με το αμερικανικό νόμισμα στα 101,822 γιέν και στα 0,97980 ελβετικά φράγκα, το ευρώ στα 1,11784 δολάρια και τη βρετανική στερλίνα στα 1,30496 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης