Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χ. Θεοχάρης για Attica Bank: Μία τράπεζα δεν είναι «μαγαζάκι» της εκάστοτε κυβέρνησης

Χ. Θεοχάρης για Attica Bank: Μία τράπεζα δεν είναι «μαγαζάκι» της εκάστοτε κυβέρνησης
«Τέλος στο νοσηρό σκηνικό αδιαφάνειας που καλύπτει τις δραστηριότητες της Attica Bank καλείται να δώσει άμεσα η κυβέρνηση»
Ένα τραπεζικό ίδρυμα δεν είναι «μαγαζάκι» της εκάστοτε κυβέρνησης, επισημαίνει ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης, Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με την Attica Bank (link).
«Τέλος στο νοσηρό σκηνικό αδιαφάνειας που καλύπτει τις δραστηριότητες της Attica Bank καλείται να δώσει άμεσα η κυβέρνηση.
Ένα τραπεζικό ίδρυμα δεν είναι “μαγαζάκι” της εκάστοτε κυβέρνησης διότι τα σπασμένα από την κακοδιαχείριση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, θα σταλούν ως λογαριασμός προς πληρωμή στον ελληνικό λαό.
Το πόρισμα που προέκυψε μετά από πολύμηνο έλεγχο μεικτού κλιμακίου του SSM και της ΤτΕ βρίσκεται στη διάθεση της διοίκησης της Attica Bank από τις 3/6/2016, και ο κ. Στουρνάρας δήλωσε -μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό- ότι θα σταλεί στη Δικαιοσύνη.
Γιατί ακόμη δεν έχει σταλεί;», διερωτάται ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, συνεχίζοντας:
«Υπάρχουν όντως δεκάδες περιπτώσεις δανείων που χορηγήθηκαν χωρίς να τηρηθούν τα τραπεζικά κριτήρια, με χαλαρές έως ανύπαρκτες εγγυήσεις, και πόσα από αυτά βρίσκονται στο “κόκκινο” και δεν εξυπηρετούνται;
Μετά το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής και την επιχειρούμενη συγκάλυψη γύρω από αυτό, το σκοτεινό τρίγωνο μεταξύ κυβέρνησης, Τράπεζας Αττικής και κάποιων υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον φανερό.
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις τώρα.
Διαφορετικά θα είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης