Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μείζον ηθικό ατόπημα η επιλογή της νέας διοίκησης της Attica bank - Δεν θα δοθούν νέα δάνεια στον Καλογρίτσα - Τι λέει η ΤτΕ

Μείζον ηθικό ατόπημα η επιλογή της νέας διοίκησης της Attica bank - Δεν θα δοθούν νέα δάνεια στον Καλογρίτσα - Τι λέει η ΤτΕ
Την Πουσκούρη την καθάρισαν για το 1 εκατ αλλά τα 8 εκατ του Πανταλάκη τα ξέχασαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ
(upd8)Μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλούν οι εξελίξεις περί την Attica bank, ενώ η τοποθέτηση της νέας διοίκησης υπό τους Ρουμελιώτη και Πανταλάκη αποτελούν δυστυχώς προιόν συμβιβασμού παρ΄ ότι τον μεν Ρουμελιώτη δεν τον ενέκρινε η ΤτΕ ενώ ο Πανταλάκης εμπίπτει σε ηθικά ζητήματα λόγω της μεταφοράς των 8 εκατ ευρώ στο εξωτερικό όταν ήταν διοικητής στην ATE Bank. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica bank εξέλεξε για νέα διοίκηση τον Ρουμελιώτη ως πρόεδρο που απέρριψε η ΤτΕ ως διεθύνοντα σύμβουλο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Θεόδωρο Πανταλάκη ο οποίος εντάσσεται στην ίδια κατηγορία ηθικής τάξης με την Πουσκούρη.
Μάλιστα, η σημερινή, 20 Σεπτεμβρίου 2016, ενέκρινε ομόφωνα τη νέα διοίκηση.
Η περίπτωση Πανταλάκη είχε κριθεί στο παρελθόν και ενώ τα χρήματα ήταν νόμιμα η διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να βγουν χρήματα στο εξωτερικό ήταν ηθικά μεμπτή.
Όμως η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και στον υποκριτικό τρόπο με τον οποίο κινείται είναι εύλογη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναστάτησε όταν διαπίστωσε ότι η προτεινόμενη για την θέση της προέδρου Άννα Πουσκούρη στην Attica bank είχε 1 εκατ μη εξυπηρετούμενο δάνειο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως σιωπά εμπρός σε ένα τελελεσμένο ηθικό παράπτωμα ενός τραπεζίτη που μετέφερε τα χρήματα του στο εξωτερικό.
Αποτελεί μείζον ηθικό ατόπημα η επιλογή της νέας διοίκησης της Attica bank.



Προς την κυβέρνηση

Γιατί κόπτεστε τόσο πολύ για την Attica bank με μηδενική συνεισφορά στην οικονομία και με σωρευτικές ζημίες 910 εκατ τα τελευταία 12-14 χρόνια;
Γιατί χρειάστηκε να παρέμβει μέχρι και ο υπουργός υποδομών για την ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank;
Γιατί χρειάστηκε η Τράπεζα της Ελλάδος να παγώσει τις χορηγήσεις της Attica bank;
Τι συνέβαινε στο εσωτερικό της τράπεζας που οδήγησε την ΤτΕ να πάρει αυτή την απόφαση;  
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί την Attica bank είναι ότι λειτούργησε ως ένας μηχανισμός χρηματοδότησης ημετέρων ενώ έδωσε και στον Καλογρίτσα εγγυητική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο ιεροκήρυκας της ηθικής ξεσηκώθηκε για το 1 εκατ δάνειο της Πουσκούρη για τα 8 εκατ του Πανταλάκη όμως εποίησαν την νήσσα... Ντροπή.
Το ηθικό πλενέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε.
Να θυμίσουμε τι έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ;


Προς την Τράπεζα της Ελλάδος

Κύριε Στουρνάρα της ΤτΕ γιατί χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εποπτικό έλεγχο ο SSM και όχι μόνη της η Τράπεζα της Ελλάδος δεν πραγματοποίησε ένα διεξοδικό AQR;
Η ανάλυση του AQR της Attica bank που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2015 να δοθεί στην δημοσιότητα και το κυριότερο από τον έλεγχο που διεξήχθη δεν βρέθηκε τίποτε και χρειάστηκε ο SSM.. για να αποκαλυφθούν τα κακώς κείμενα;
Υπήρξε ή όχι συμβιβασμός με την κυβέρνηση με αφορμή τόσο την έρευνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και με την ωμή παρέμβαση της δικαιοσύνης στοχοποιώντας τον Στουρνάρα.
Μετά την περίφημη συνάντηση Τσίπρα με Στουρνάρα…ξαφνικά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης από προτεινόμενος διευθύνων σύμβουλος έγινε πρόεδρος.
Επίσης και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό προτείνουν τον Θεόδωρο Πανταλάκη τον πρώην διοικητή της Αγροτικής για διευθύνοντα σύμβουλο.
Την Πουσκούρη την καθάρισαν για το 1 εκατ αλλά τα 8 εκατ του Πανταλάκη τα ξέχασαν και κυρίως ξέχασαν το πώς αλλά και το πότε μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό....
Το νέο διοικητικό σχήμα της Attica bank δεν μπορεί να σηκώσει το βαρύ φορτίο της εξυγίανσης της τράπεζας καθώς είναι προφανές ότι ο νέος πρόεδρος απλά βολεύτηκε σε μια θέση και ο Πανταλάκης θα είναι πολιτικά στοχοποιημένος λόγω των 8 εκατ που μετέφερε στο εξωτερικό.

Γιατί δεν προκηρύσσεται διεθνής διαγωνισμός για την διοίκηση της Attica bank ώστε να είναι αδιάβλητη η διαδικασία και όχι διορισμένοι;

H Τράπεζα της Ελλάδος ή καλύτερα ο Στουρνάρας παγιδεύτηκαν με τον συμβιβασμό και από το ένα λάθος πηγαίνουν στο άλλο λάθος.
Η εξυγίανση δεν θα γίνει με ψευδεπίγραφα επιχειρήματα.

Προς την Attica bank

Αποκαλύψτε ποιοι κάλυψαν και κυρίως με ποια διαδικασία την αύξηση κεφαλαίου του 2013 και μέρος της αύξησης κεφαλαίου του 2015.
Αποκαλύψτε πως χορηγούσατε δάνεια.
Φοβούμαστε ότι θα την πληρώσουν όχι οι πραγματικοί υπαίτιοι αλλά κάποια στελέχη που έβαζαν… κακώς την υπογραφή τους.
Κάποιοι θα βρεθούν πολύ εκτεθειμένοι…

Τι συνέβη στη σημερινή Γενική Συνέλευση

Τη δέσμευση ότι η νέα διοίκηση της Attica Bank θα ασχοληθεί για την αποκατάσταση όλων των ανοιχτών ζητημάτων της Τράπεζας εξέφρασαν τόσο ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (πρόεδρος) όσο και ο Θεόδωρος Πανταλάκης (διευθύνων σύμβουλος) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.
Ειδικότερα, ο κ. Ρουμελιώτης ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση έως του τέλος του 2016 χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Παράλληλα, ζήτησε να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις που έχει επιβάλλει η Τράπεζα της Ελλάδος με την οποία δηλώνει ότι θα έχει άριστη συνεργασία.
Αναφερόμενος στο πόρισμα του SSM, ο ίδιος τόνισε ότι αναφέρεται σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία και θα αποκατασταθούν άμεσα.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, η Attica Bank έχει προβλέψεις επισφαλιών 5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από τις άλλες τράπεζες.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η νέα διοίκηση θα δουλέψει για το συμφέρον των μετόχων, ενώ θα συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη για τις υποθέσεις που έχει.
«Δεν θα υπάρχει καμία σκιά, επιφυλάξεις» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν απαλλάχτηκαν από τη σημερινή (20/9/2016) γενική συνέλευση και τα όποια ανοιχτά θέματα θα συζητηθούν στην επόμενη τακτική ΓΣ στις αρχές του 2017.
Πάντως, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα κλείσει με ανάπτυξη.

Πανταλάκης: Θα αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα

Από την πλευρά του, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης τόνισε ότι θα ασχοληθεί για να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα που έχουν θέσει οι εποπτικές αρχές.
Μάλιστα, ο ίδιος ευχαρίστησε τη Γενική Συνέλευση για την εκλογή και την παρουσία του στην Τράπεζα, την οποία και χαρακτήρισε «παρουσία ευθύνης».

Attica Bank: Με εξασφαλίσεις οι εγγυητικές επιστολές στον Καλογρίτσα

Η νέα διοίκηση της Attica Bank δεν πρόκειται πλέον να χρηματοδοτήσει μέσο ενημέρωσης.
Αυτό ανέφερε η νέα διοίκηση της τράπεζας, απαντώντας σε ερώτηση του bankingnews.gr, για το αν ο κ. Καλογρίτσας έχει χρήματα να καλύψει την πρώτη δόση για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας, ή αν η τράπεζα προτίθεται να τον χρηματοδοτήσει.
Η νέα διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι δεν θα τον χρηματοδοτήσει, τονίζοντας ότι η πιστοληπτική γραμμή του κ. Καλογρίτσα έχει φτάσει στο όριο.
Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι τα όποια δάνεια δόθηκαν στον κ. Καλογρίτσα, χωρίς να προσδιοριστεί το ποσό, δόθηκαν με καλύψεις, ενώ ήταν διαβαθμισμένα.
Οι δύο εγγυητικές επιστολές που έδωσε η τράπεζα ήταν με εξασφαλίσεις, ανέφερε η διοίκηση.

ΤτΕ: Στενή συνεργασία με τη νέα διοίκηση της Attica Bank - Άρση περιορισμών στις νέες πιστώσεις

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα διοίκηση της Attica Bank, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ, ενώ παράλληλα τονίζει ότι μετά της σημερινές εξελίξεις, αίρονται άμεσα οι περιορισμοί στη χορήγηση νέων πιστώσεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ:
Η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής.
Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της.
Η Τράπεζα Αττικής έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.
Μετά της σημερινές εξελίξεις, η ΤτΕ αίρει άμεσα τους περιορισμούς στη χορήγηση νέων πιστώσεων.

Η ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ για την εκλογή του νέου ΔΣ στην Attica Bank

«Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής από τη σημερινή Γενική Συνέλευση αποτελεί για όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την αναπτυξιακή της πορεία (μετόχους, εργαζόμενους και πελάτες) ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.
Το Ταμείο Μηχανικών που αποτελεί βασικό μέτοχο , αλλά και διαχρονικό πυλώνα στήριξης της τράπεζας λειτούργησε για άλλη μία φορά με σοβαρότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα προτάσσοντας το συμφέρον της Τράπεζας, την επιστροφή της στην κανονικότητα, αλλά το κυριότερο τη δυνατότητα να κάνει μία νέα αρχή.
Η Τράπεζα Αττικής είναι μία μη συστημική Τράπεζα που οφείλει να εκσυγχρονιστεί, να στηρίξει την αγορά (ειδικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις) και να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενός σχεδίου που προτάσσει τη διαχείριση των NPLs, τη σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση, τον εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα, την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και τη δημιουργία και προώθηση νέων προϊόντων.
Σχετικά με τη συνεχιζόμενη αρνητική δημοσιότητα επισημαίνεται ότι επιβάλλεται η πλήρης και ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδας που έχει εποπτικό ρόλο, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας.
Η διαφάνεια, η ισονομία, και η αξιοκρατία αποτελούν βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του Ταμείου μηχανικών και θα τις προασπίσουμε, ανταποκρινόμενοι πλήρως στο θεσμικό και ελεγκτικό μας ρόλο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Τράπεζας, και των ασφαλισμένων μας.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι θα είμαστε σταθερά δίπλα σε όσους υπερασπίζονται τη νομιμότητα και προάγουν τη λειτουργία και την προοπτική ενός σύγχρονου Τραπεζικού ιδρύματος και σταθερά απέναντι σε όσους θα προσπαθήσουν να θέσουν εμπόδια να διασφαλιστεί η μετεξέλιξη και η αναδιοργάνωσή της. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να υπονομεύσει τη μακροπρόθεσμη απόδοση της στρατηγική μας επένδυσης στην ATTICA BANΚ».

Η επίσημη ανακοίνωση της Attica Bank

Η Γενική Συνέλευση της Attica Bank έδωσε σήμερα οριστική λύση στο θέμα της σύνθεσης του Διοικητικού της Συμβουλίου, ακολουθώντας πλήρως τις επιταγές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και συμμορφούμενη με τις σχετικές υποδείξεις της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Attica Bank.
Μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας με τριετή θητεία, η νέα Διοίκηση της Attica Bank απαρτίζεται από έμπειρα και δοκιμασμένα τραπεζικά στελέχη, ικανά να οδηγήσουν τον Οργανισμό στην επόμενη μέρα, όπως τονίζεται.
Η άρση της διοικητικής εκκρεμότητας, σηματοδότησε ήδη την άμεση άρση των επιβληθέντων προσφάτως περιορισμών από την Τράπεζα της Ελλάδος, για νέες χορηγήσεις και πιστοδοτήσεις, επαναφέροντας έτσι πλήρως την κανονικότητα στη λειτουργία της Τράπεζας προκειμένου να προχωρήσει σε πλήρη ανάπτυξη των εργασιών της.
H Attica Bank, με ισχυρή πλέον και έμπειρη διοίκηση και χωρίς περιορισμούς στη λειτουργία της, ουσιαστικά γυρίζει σελίδα.
Η νέα διοίκηση της Τράπεζας θέτει ως στόχο, την άμεση επαναφορά της εμπιστοσύνης των καταθετών και πελατών της, την εξυγίανσή της και τη λειτουργία της με αμιγώς τραπεζοκεντρικά κριτήρια, ώστε να την καταστήσει ισχυρότερη στην τραπεζική αγορά και φορέα στήριξης και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank απαρτίζεται από τους
κ.κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη στη θέση του Προέδρου και Θεόδωρου Πανταλάκη, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι είναι οι κ.κ. Αθανάσιος Τσάδαρης και Ιωάννης Τσακιράκης.
Στο νέο ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας οι:

Παναγιώτης Ρουμελιώτης
Θεόδωρος Πανταλάκης
Αθανάσιος Τσάδαρης
Ιωάννης Τσακιράκης
Ευστάθιος Αναγνώστου
Δημήτριος Τζαννίνης
Χαράλαμπος Μπριλάκης
Ιωάννης Μαρμαγγιόλης
Γεώργιος Βλαχάκης
Γεώργιος Παναγιώτου
Αθανάσιος Σταθόπουλος
και
Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου του Στυλιανού, εκπρόσωπος του Δημοσίου, πρόσθετο μέλος, δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της Attica Bank, με πρόεδρο τον Π. Ρουμελιώτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank συγκροτήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, σε σώμα και προέβη σε κατανομή αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, προς ενημέρωση των επενδυτών.
Αναλυτικότερα, η Attica Bank ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας που εξελέγη από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 20ης Σεπτεμβρίου 2016, συγκροτήθηκε σε Σώμα και προέβη στην κατανομή αρμοδιοτήτων, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την συγκρότησή του σε Σώμα έχει ως εξής:
1. κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Πρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος.
2. κ. Θεόδωρος Πανταλάκης , Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
3. κ. Αθανάσιος Τσάδαρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
4. κ. Ιωάννης Τσακιράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
5. κ. Ευστάθιος Αναγνώστου, μη εκτελεστικό μέλος.
6. κ. Δημήτριος Τζαννίνης, μη εκτελεστικό μέλος.
7. κ. Χαράλαμπος Μπριλάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
8. κ. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
9. κ. Γεώργιος Βλαχάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
10. κ. Γεώργιος Παναγιώτου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
11. κ. Αθανάσιος Σταθόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος.
12. κα. Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου, πρόσθετο, μη εκτελεστικό μέλος και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει των διατάξεων του ν.3723/2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης