Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η Microsoft κλείνει τα γραφεία του Skype στο Λονδίνο

Guardian: Η Microsoft κλείνει τα γραφεία του Skype στο Λονδίνο
Θα χαθούν 400 θέσεις εργασίας
Το γραφείο του Skype στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα από τα μεγαλύτερα της εταιρίας παγκοσμίως, αναμένεται να κλείσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.
Η αγγλική εφημερίδα επικαλείται με τη σειρά της ρεπορτάζ των Financial Times, οι οποίοι εκτιμούν ότι η κίνηση των ιδιοκτητών της Microsoft θα οδηγήσει στην απώλεια 400 θέσεων εργασίας στα κεντρικά του Λονδίνου.
Οι συγκεκριμένες εταιρίες αποτιμώνται σε 1 δισ. δολάρια στην Ευρώπη και αν μειώσουν την παρουσία τους στο Λονδίνο, θα είναι ένα ακόμα πλήγμα στην προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου να εδραιωθεί ως μία ελκυστική επιλογή μετά το Brexit.
Ερωτώμενη σχετικά με αυτά τα ρεπορτάζ, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι παγκοσμίως οι επιχειρήσεις της στο Skype και στο Yammer βρίσκονται σε κίνδυνο ως μέρος ενός σχεδίου μεταφοράς των υπαλλήλων της από το Λονδίνο στην έδρα της, το Πάντινγκτον.
"Ως μέρος αυτής της προσπάθειας η Microsoft αναθεώρησε μερικές θέσεις της στο Λονδίνο και πήρε την απόφαση να ενοποιήσει μερικές θέσεις μηχανικών" ανέφερε ένας εκπρόσωπός της.
"Είμαστε βαθιά δεσμευμένοι στο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς που θα επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη διαδικασία, η Microsoft θα προσφέρει νέες ευκαιρίες, όπου αυτό είναι δυνατό" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Τα νέα αυτά έρχονται να προστεθούν στα αποθαρρυντικά σημάδια για τη βρετανική τεχνολογική βιομηχανία, που φιλοξενεί 18 από τα 47 γραφεία της εταιρίας στην Ευρώπη.
Ο Russ Shaw, που διετέλεσε αντιπρόεδρος τoυ Skype μέχρι να εξαγοραστεί από τον τεχνολογικό γίγαντα της Καλιφόρνιας για 8,5 δισ. δολάρια το 2011, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κίνηση από την τρέχουσα βάση του στο Χόλμπορν, ως απογοητευτική.
"Το Skype είναι μία τεχνολογική επιχείρηση της Ευρώπης με καταπληκτική καινοτομία και ταλέντο" ανέφερε στους FT και πρόσθεσε ότι "τη στιγμή που το Λονδίνο προσπαθεί σκληρά να δημιουργήσει μία δυνατή βάση παγκόσμιας τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, αυτή η απόφαση είναι ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση".
Ένας πρώην υπάλληλος υποστήριξε, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν ήταν έκπληξη, διότι αρκετοί άνθρωποι που ήταν στο Skype, είχαν ήδη αντικατασταθεί.
"Το Skype είναι ένα κέλυφος της εταιρίας που ήταν κάποτε και πάντα οι μεγάλες αποφάσεις της Microsoft για το Skype λαμβάνονταν για την Ευρώπη και όχι για τα κεντρικά των ΗΠΑ στο Redmond" ανέφερε ο υπάλληλος, εκτιμώντας ότι "τώρα θα είναι μία εταιρία υπό την ηγεσία της Microsoft στο Redmond και όχι ένα ανεξάρτητο Skype".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης